StoryEditor

Skanska CZ môže prevziať Stamart

18.03.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Protimonopolný úrad povolil spojenie stavebných firiem Skanska CZ a Stamart Martin. "Koncentrácia podnikateľov nevytvára a ani neposilňuje dominantné postavenie firmy Skanska CZ," vyhlásila hovorkyňa úradu Alexandra Bernáthová.
Akvizovaný Stamart Martin má patriť k pilierom skupiny Skanska v oblasti pozemného staviteľstva. Stamart sa zaoberá najmä stavbou bytových a priemyselných budov. "Slovenský trh sa v oblasti pozemného staviteľstva vyvíja dynamicky a Stamart bude v našich aktivitách významnou posilou," uviedol pri oznámení akvizície šéf firmy Skanska PS Zdeněk Burda.
Skupina Skanska v minulom roku na Slovensku utŕžila 6,2 miliardy korún, o šesť percent viac ako v roku 2005. Prevádzková strata (EBIT) predstavovala 172 miliónov. "V tomto výsledku je započítaná aj opravná položka na viac ako štvrťmiliardovú, no dosiaľ neprávoplatnú pokutu od Protimonopolného úradu," konštatovala vo februári tohto roka Skanska.
Skanska je celosvetovo aktívna v širokej oblasti stavebných a developerských činností. Predmetom jej podnikania je stavebná činnosť s prioritným zameraním na realizáciu dopravných, občianskych, bytových, inžinierskych a priemyselných stavieb. Na Slovensku Skanska pôsobí prostredníctvom siedmich dcérskych spoločností. Ôsmou bude firma Stamart Martin, ktorá vznikla v roku 1990.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 22:31