StoryEditor

Nestlé kúpi Delta Ice Cream

19.12.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Švajčiarsky potravinársky koncern Nestlé AG kupuje gréckeho výrobcu zmrzliny Delta Ice Cream za 240 miliónov eur, v prepočte 9,1 miliardy Sk. Koncern Nestlé prikročil k akvizícii, aby expandoval na rastúcom trhu so zmrzlinou v Grécku a na Balkáne.
Spoločnosť Delta Ice Cream mala v minulom roku tržby 122 miliónov eur. Firma je lídrom na trhu so zmrzlinou v Grécku, Bulharsku, Macedónsku, Rumunsku a Srbsku a Čiernej Hore. Vyše 96 percent akcií Delta Ice Cream kontroluje domáca mliekarenská skupina Delta Holdings. Medzi najznámejšie značky Delta Ice Cream patria Nirvana, Boss, Aloma a Magnum.
Nestlé, ako najväčší svetový producent potravín, kúpi 96 percent akcií a predloží povinnú ponuku na kúpu zvyšných akcií. Švajčiarska firma uviedla, že akvizícia posilní jej postavenie na globálnom trhu so zmrzlinou. Vďaka vnútornému a vonkajšiemu rastu sa spoločnosť stala celosvetovým vodcom na trhu v tomto segmente. Nestlé si posilnila pozíciu už v roku 2002, keď kúpila zmrzlinovú divíziu spoločnosti Dreyer -- Grand Ice Cream. Informovala o tom agentúra Reuters.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 23:23