StoryEditor

Bankomaty v kostoloch

10.08.2006, 00:00

Arthur Hawes, arcidiakon Lincolnu, navrhuje umiestniť do britských kostolov bankomaty.
K tomuto neobyčajnému návrhu ho podľa Spiegel Online zrejme viedli tri dôvody. Po prvé, do kostolov chodí čoraz menej ľudí. Po druhé, ak ľudí nepriláka Boh, musia kostoly nájsť iný spôsob a ponúkať viac služieb. A po tretie, na vidieku musia kresťania aj nekresťania za bankomatom často prejsť veľké vzdialenosti.
Diakon sa nechal inšpirovať stredovekými zvykmi, keď sa kostoly využívali na rôzne svetské služby. Bankomaty by tak boli prvým a jednoduchým krokom k premene kostolov na podniky z oblasti služieb. Božie stánky sa snažia viac zapojiť do každodenného života ľudí, napríklad v niektorých sa už nachádzajú pobočky pošty či verejné záchody.
"Kostol je často poslednou verejnou budovou v dedine," cituje Hawesa Spiegel Online. Hovorca anglikánskej cirkvi uviedol, že sa rozmáha trend prostredníctvom služieb posilniť úlohu kostolov ako centra obce. V každom prípade Hawesov nápad vyžaduje súhlas vedenia cirkvi.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. máj 2024 18:08