StoryEditor

Odvážne plány firmy Sony Ericsson

30.05.2005, 00:00
Autor:
ČTKČTK
Japonsko-švédska spoločnosť Sony Ericsson, ktorá je v súčasnosti piatym najväčším producentom mobilných telefónov na svete, chce rozšíriť radu svojich výrobkov a postúpiť na tretie miesto vo svetovom rebríčku výrobcov mobilných telefónov.

Japonsko-švédska spoločnosť Sony Ericsson, ktorá je v súčasnosti piatym najväčším producentom mobilných telefónov na svete, chce rozšíriť rad svojich výrobkov a postúpiť na tretie miesto vo svetovom rebríčku výrobcov mobilných telefónov. Oznámil to jej prezident Miles Flint na telekomunikačnom, mediálnom a technologickom summite v Paríži. Informovala o tom agentúra Reuters.
Spoločnosť chce rozšíriť svoju ponuku o lacnejšie typy mobilných telefónov, avšak neplánuje vyrábať žiadne mimoriadne lacné mobilné telefóny. Doteraz sa Sony Ericsson zameriaval hlavne na moderné drahšie prístroje. Teraz však spoločnosť zistila, že mobilní operátori požadujú kompletné rady mobilných telefónov len od niekoľkých málo výrobcov vrátane lacných typov od 75 eur.
"Potrebujeme pracovať so širším portfóliom," uviedol Flint a dodal, že jeho spoločnosť chce zvýšiť svoj podiel na svetovom trhu zo súčasných 5,5 percenta. Flint je vo svojej funkcii asi jeden rok a podporuje rozmach výskumu a vývoja, ktorý je zameraný na rozšírenie výrobkového portfólia.
Sony Ericsson prišiel v roku 2004 len so siedmimi novými modelmi, zatiaľ čo jeho konkurencia, ako sú spoločnosti Nokia a Samsung Electronics, majú aj 12 nových modelov ročne. Flint uviedol, že v tomto roku chce firma počet nových modelov minimálne zdvojnásobiť, pričom už v budúcom roku spoločnosť počíta s ďalším zvýšením ich počtu.
Flint neinformoval, kedy sa chce spoločnosť stať tretím najväčším výrobcom mobilných telefónov na svete. Tento jej cieľ by si totiž vyžadoval predbehnúť rýchlo sa rozvíjajúce juhokórejské firmy Samsung a LG Electronics alebo súčasných lídrov na trhu, teda spoločnosti Nokia a Motorola, a to vo výrobe extrémne lacných modelov za cenu 40 eur. Spoločnosť by na výrobu takýchto extrémne lacných modelov však potrebovala úplne odlišnú technologickú základňu než s akou dnes disponuje, dodal Flint.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 04:50