StoryEditor

U.S. Steel navrhol dividendu

01.02.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Vedenie americkej hutníckej skupiny United States Steel Corporation (U.S. Steel) navrhlo vyplatiť akcionárom dividendu 10 centov na každú kmeňovú akciu. Ako spoločnosť ďalej uviedla vo svojom vyhlásení, predstavenstvo firmy tiež navrhlo vyplatiť dividendu držiteľom konvertibilných prioritných akcií série B na úrovni 87,5 centa na akciu. Dividenda je splatná 15. marca tohto roku, nárok na ňu majú všetci akcionári registrovaní k 1. marcu 2006.
Predstavenstvo U.S. Steel ďalej schválilo plán spätného výkupu svojich kmeňových akcií. Plán počíta s odkúpením do ôsmich miliónov kusov. U.S. Steel neuviedol cenu ani konkrétny dátum výkupu s tým, že o načasovaní jednotlivých kôl výkupu bude skupina rozhodovať podľa viacerých faktorov, vrátane momentálnej trhovej ceny akcií, akvizičných príležitostí, prevádzkového peňažného toku, potreby kapitálu, ako aj všeobecných podmienok a situácie v ekonomike v USA a Európe. "Od začiatku programu výkupu akcií v júli minulého roka kúpil U. S. Steel 5,8 milióna svojich kmeňových akcií. Nový program výkupu v objeme osem miliónov kusov potvrdzuje, že si plníme záväzky voči našim akcionárom a naďalej vnímame našu firmu optimisticky," uviedol generálny riaditeľ U. S. Steel John Surma.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 09:39