StoryEditor

Shell pripravuje rozsiahlu reštrukturalizáciu

27.05.2009, 13:17
Autor:
SITASITA
Najväčšia európska ropná spoločnosť Royal Dutch Shell plánuje rozsiahlu reorganizáciu podniku, ktorej cieľom je zjednodušenie korporátnej štruktúry spoločnosti.

Následkom reorganizácie však príde o prácu zatiaľ neurčený počet pracovníkov. V stredu o tom informoval hovorca spoločnosti Shell Shaun Wiggins. "Zmeny sa dotknú tisícok pracovníkov," vyjadril sa Wiggins, ktorý odkazoval na rušenie pracovných miest, ale aj na zamestnancov, ktorí budú musieť zmeniť pozíciu. Podľa Shauna Wigginsa je zatiaľ nemožné presne určiť, koľko zamestnancov príde o prácu. Uviedol však, že reorganizácia sa výrazne dotkne dvoch tisícok ľudí, ktorí pracujú v hlavnom sídle spoločnosti v Haagu.

Ropná spoločnosť Royal Dutch Shell v súčasnosti zamestnáva približne 102 tis. pracovníkov. Najväčšou zmenou, ktorú reštrukturalizácia podniku prinesie, je zlúčenie troch divízií produkcie ropy, zemného plynu a ropných pieskov do dvoch divízií. Spoločnosť zároveň vytvorí novú divíziu tvorby projektov. Reorganizácia podniku by mala prispieť k "vytvoreniu jednoduchšej štruktúry, väčšej zodpovednosti, rýchlejšej implementácii rozhodnutí a stratégii," vyjadril sa hovorca podniku Shaun Wiggins.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 12:23