StoryEditor

Baumit pokračuje v investíciách

05.06.2003, 00:00

Takmer 60 tis. ton suchých omietkových zmesí vyrobila na Slovensku v 1. štvrťroku 2003 spoločnosť Baumit. Za svoje výrobky tak v uvedenom období utŕžila 198 mil. Sk. Firma vo svojich výrobných závodoch v Rohožníku a Lietavskej Lúčke v apríli zaviedla pravidelnú sezónnu štvorzmennú nepretržitú prevádzku. V súčasnosti pre Baumit v SR pracuje 140 zamestnancov.
Podobne ako vlani aj v tomto roku Baumit investuje. Minulý rok investície dosiahli spolu okolo 130 mil. Sk, od januára do konca marca firma uvoľnila zatiaľ 17 mil. Sk. Výmeny sa dočkal, napríklad, jemný mlyn vo výrobnom závode v Rohožníku, čo podľa vedúceho marketingu Tomáša Seppa bude mať vplyv na zvýšenie kapacity výroby. Ďalšou z investícií v tomto závode bola výmena vysokozdvižných vozíkov. Iba do technológií v tomto roku Baumit plánuje investovať 27 mil. Sk. "Z nich šestnásť miliónov bude smerovať do rozvoja logistiky," uviedol T. Sepp.
V Rohožníku Baumit vyrába takmer celý sortiment výrobkov tejto značky -- od omietkových zmesí, cez sanačné omietkové zmesi, lepidlá, stierky, cementové a sadrové potery, až po suché betónové zmesi na špeciálne použitie, ako sú vodonepriepustný alebo sanačný betón. Novinkou sú sadrové potery, keďže ešte donedávna sa v závode vyrábali výlučne výrobky na cementovej báze. Menší závod v Lietavskej Lúčke vyrába podobný sortiment, v ktorom oproti Rohožníku chýbajú len sadrové potery a niektoré špeciálne výrobky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 22:29