StoryEditor

Volvo FE zapĺňa medzeru

06.09.2006, 00:00

Nový model prináša širokú škálu nových služieb, ktoré sú zamerané na rozšírenie ponuky. Ľahké nákladné Volvo FE zapĺňa medzeru medzi ťahačmi Volvo FL a Volvo FM. Zo širokého rozsahu podvozkov vytvorila švédska spoločnosť viacero špeciálnych variantov pre rôzne oblasti použitia v triede 18 až 26 ton, ako je napríklad zber komunálneho odpadu, stavebné práce, regionálna distribúcia a preprava sypkých materiálov.
Na ľahší zber a prepravu odpadu v intenzívnej mestskej premávke je určené ľahko ovládateľné dvojnápravové Volvo FE s celkovou hmotnosťou 18 ton. Má priestrannú kabínu poskytujúcu pohodlnú jazdu dvom osobám, a to obzvlášť v prípade výberu špeciálneho vybavenia kabíny, ktoré zahŕňa napríklad klimatizáciu a praktické gumené podlahové rohože. Vďaka krátkemu rázvoru kolies sa s vozidlom ľahko manévruje a krátky zadný previs poskytuje dostatok priestoru na montáž zariadenia na lisovanie odpadu. Vďaka 6-stupňovej automatickej prevodovke s elektronickým obmedzovačom rýchlosti sú časté zastavenia a rozjazd úplne jednoduché a bezpečné.
Efektívna preprava odpadu
Volvo FE je v ponuke aj ako väčšie nákladné auto na zber odpadu s väčšou ložnou kapacitou a celkovou hmotnosťou 26 ton. Rovnako ako pri menšom vozidle kabína poskytuje pohodlnú jazdu dvom osobám. Rázvor kolies je rovnaký, namiesto jednoduchej nápravy je však vzadu vzduchovo odpružený podvozok s elektro-hydraulicky riadenou vlečenou nápravou. Výsledkom je vynikajúca kombinácia veľkej ložnej kapacity a výbornej ovládateľnosti.
Na náročných cestách, pri stredne ťažkých stavebných prácach, je ideálnou voľbou sklápacie nákladné vozidlo Volvo FE s podvozkom s tandemovým pohonom (6x4) a celkovou hmotnosťou 26 ton. Má pohodlnú, priestrannú kabínu a robustný podvozok -- zadná náprava má parabolické pružiny so stabilizátormi, preto zaisťuje stabilnú jazdu, ako aj udržanie vozidla s ťažkým nákladom na ceste s nerovnomerným povrchom. Na tieto práce je vynikajúcou voľbou jedna z alternatív so silnejším motorom a s 9-stupňovou manuálnou prevodovkou, v ponuke sú však, samozrejme, aj iné alternatívy pohonu. Prevodovkou poháňaný pomocný pohon pre hydraulické čerpadlo umožňuje poháňať napríklad sklápaciu nadstavbu a žeriav. Stavebné vozidlá Volvo FE sú v ponuke aj v konfiguráciách 4x2 a 6x2. Tieto sú určené pre nižšie celkové hmotnosti a na menej náročné povrchy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 15:41