StoryEditor

SaLon: novinky z oblasti umenia

27.06.2006, 00:00

Filmy
Lemra lemravá
komédia
Prečo by sa mal 35-ročný Tripp sťahovať od rodičov, keď má vo svojej izbe všetko, čo potrebuje pre život a mama mu perie špinavú bielizeň? Jeho pohľad sa zmení, keď stretne ideálnu ženu -- Paulu. Až na to, že je to profesionálna konzultantka, ktorá ho zbalí len preto, aby ho vyhnala od rodičov. USA, réžia: Tom Dey, premiéra SR 29. 6. 2006.

Čas, ktorý zostáva
dráma
Čas, ktorý zostáva, je príbeh mladého atraktívneho módneho fotografa Romaina, ktorý si vychutnáva život plnými dúškami a ktorého kariéra stúpa strmo nahor... Potom príde deň, keď pri práci v ateliéri stratí vedomie. Diagnóza znie -- rakovina v poslednom štádiu. Uvedomujúc si svoj skorý koniec musí Romain začať prehodnocovať svoj život... To, čoho sa v živote najviac bojíme, nemusí byť to najhoršie v našom živote. Francúzsko, réžia: Francois Ozon, premiéra SR 29. 6. 2006.


Retrospektíva Francoisa Ozona v kine Tatra, Bratislava
Pod pieskom
(27. 6., 18.30 hod.)
Spokojný manželský pár v stredných rokoch, Marie a Jean, trávi každý rok časť leta vo svojom dome pri mori. Kým sa Marie počas slnečného dňa opaľuje, Jean si ide zaplávať. Žena na deke zaspí a po prebudení manžela márne hľadá. On sa k nej však už nikdy nevráti...

8 žien
(27. 6., 20.30 hod.)
Milovaný otec rodiny bol zavraždený! Vrahom môže byť iba jedna z ôsmich žien, ktoré boli pánovi domu najbližšie. Postupne sa začínajú odhaľovať rodinné tajomstvá. Osem žien: jedna z nich je vinná! Ktorá?

Sitcom (28. 6., 18.30 hod.)
Ako už samotný názov napovedá, tentoraz ide o komédiu, aj keď Ozon tradičný žáner prekračuje. Táto výborná čierna komédia sa celá odohráva v jednom dome, ktorý obýva panoptikum úchylných postavičiek a jedna zlomyseľná krysa.

Zločinní milenci
(28. 6., 20.30 hod.)
Dievča navedie svojho chlapca na vraždu arabského spolužiaka a keď vzniknú problémy s odprataním mŕtvoly, ukryjú sa v chate v lese. Tam na nich číha podivuhodná úchylná existencia a moderná variácia rozprávky o Jankovi a Marienke, premiešaná s mileneckým príbehom Bonnie a Clyde, sa blíži k svojmu vyvrcholeniu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 03:02