StoryEditor

SaLon nové filmy

15.01.2007, 23:00

Krádeže a vlámania
Dráma/romantický
Oscarový režisér Anthony Minghella sa po veľkorozpočtových filmoch, akými boli Anglický pacient, Návrat do Cold Mountain či Talent pána Ripleyho, tentoraz rozhodol nakrútiť film podľa vlastnej predlohy. Úspešnému a ženatému architektovi Willovi (Jude Law) opakovane vykradnú ateliér. Polícia sa s prípadom neponáhľa, a tak sa Will s partnerom rozhodnú nájsť páchateľa na vlastnú päsť. Podarí sa mu vystopovať mladého prisťahovalca až k nemu domov. S matkou (Juliette Binoche) mladého zlodeja nadviaže vášnivý vzťah. Keď však polícia nakoniec mladého delikventa vypátra, musí sa rozhodnúť. Pomôcť synovi svojej milenky a prezradiť tak svoj vzťah alebo sa otočiť chrbtom a zachrániť svoje manželstvo. Dej filmu sa odohráva v okolí londýnskej stanice King's Cross, ktoré bolo doteraz známe predovšetkým ako oblasť s vysokou zločinnosťou a množstvom imigrantov a ktoré sa postupne mení na nové moderné centrum.
VB/USA, réžia: Anthony Minghella. Premiéra v SR: 18. januára 2007

Noc v múzeu
Dobrodružná komédia
Príbeh je situovaný do bezmenného múzea, v ktorom sa prechádza nočný strážca Larry (Ben Stiller) a kontroluje, či sú všetky exponáty na svojich miestach. Larry je rojko. Odjakživa si myslel, že je predurčený na veľké veci, ale život mu hádže polená pod nohy. Táto práca je toho dôkazom. Namiesto toho, aby podpisoval šeky v kancelárii na 60. poschodí, nosí nemožnú čiapku s malým šiltom a chodí okolo cedule s nápisom "kostra jeleňa". V múzeu sa začnú diať veci, ktoré by sa v normálnom múzeu nemali diať. Kostra T-Rexa si vyjde na prechádzku na dámske toalety, voskoví kovboji si začnú dávať reprízu finále Siedmich statočných... Než sa Larrymu podarí zistiť, čo sa vlastne deje, je celé jeho pracovisko hore nohami.
USA, réžia: Shawn Levy. Premiéra v SR: 18. januára 2007

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 17:15