StoryEditor

Čo nájdete na webových stránkach

13.03.2007, 23:00

V súčasnosti je získavanie informácií oveľa jednoduchšie ako v minulosti. Ocení to najmä ten, kto hľadá informácie o takej zložitej oblasti akou sú štrukturálne fondy EÚ. Na internetových stránkach nájdete informácie o čerpaní prostriedkov z európskych fondov, ale aj všetky podstatné dokumenty, články, aktuality a iné materiály, do ktorých je možné nazrieť alebo si ich aj stiahnuť pre vlastné potreby. Po schválení obsahu jednotlivých operačných programov Európskou komisiou v Bruseli budú ich finálne verzie zverejnené na informačných portáloch.
Všetky operačné programy vrátane Národného strategického referenčného rámca SR pre programové obdobie 2007 -- 2013 už boli predložené do Bruselu. Informácie o operačných programoch a o čerpaní finančných prostriedkov zo štrukturálnych fondov môžete nájsť na internetových stránkach príslušných rezortov, ktoré sú riadiacimi orgánmi prípadne sprostredkovateľskými orgánmi pod riadiacim orgánom.
Jednou z takýchto stránok je aj stránka ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja www.build.gov.sk, ktorá informuje okrem iného aj o Národnom strategickom referenčnom rámci SR na roky 2007 -- 2013, Regionálnom operačnom programe, Operačnom programe Bratislavský kraj a o Operačnom programe Technická pomoc, kde je Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky riadiacim orgánom. Ďalšou stránkou ministerstva je informačný portál Štrukturálne fondy pre Slovensko -- www.strukturalnefondy.sk, ktorý slúži najmä pre potenciálnych žiadateľov o nenávratný finančný príspevok zo štrukturálnych fondov EÚ a štátneho rozpočtu SR.
Na tejto stránke nájdete aj informácie týkajúce sa všetkých operačných programov a aktuality o implementácii finančných prostriedkov EÚ.
Ďalšou z informačných stránok je www.government.gov.sk, ktorú zastrešuje Úrad vlády Slovenskej republiky. Môžete tu nájsť informácie o rokovaniach vlády, o uzneseniach vlády, pripomienkových konaniach, rôznych materiáloch, dokumentoch, rôzne tlačové správy a hlavne informácie o operačnom program Informatizácia spoločnosti, pre ktorý je Úrad vlády SR riadiacim orgánom.
Portál ministerstva hospodárstva www.economy.gov.sk nám poskytuje základné údaje o ministerstve ako riadiacom orgáne pre operačný program Konkurencieschopnosť a hospodársky rast v programovom období 2007 -- 2013. Na tejto stránke je možné nájsť aj informácie o sektorovom operačnom programe Priemysel a služby v rámci skráteného programovacieho obdobia 2004 -- 2006.
Stránka www.telecom.gov.sk sa okrem iného venuje aj operačnému programu Doprava. Riadiacim orgánom pre tento operačný program je ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií. Na stránke nájdete aj zoznam podporených projektov v programovom období 2004 -- 2006 v rámci operačného programu Základné infraštruktúra, priorita 1 Dopravná infraštruktúra.
"Každý má právo na priaznivé životné prostredie" -- toto logo vás uvíta na stránke ministerstva životného prostredia. Ministerstvo je riadiacim orgánom pre operačný program Životné prostredie a informácie o tomto programe ako aj o operačnom programe Základná infraštruktúra, Priorita 2 Environmentálna infraštruktúra môžete získať na www.enviro.gov.sk.
Netreba zabúdať ani na projekty z Európskeho sociálneho fondu. Riadiacim orgánom pre sektorový operačný program Ľudské zdroje, Jednotný programový dokument NUTS II Bratislava Cieľ 3 a Iniciatívu Spoločenstva EQUAL pre programovacie obdobie 2004 -- 2006 je ministerstvo práce. V programovom období 2007 -- 2013 bude ministerstvo riadiacim orgánom pre operačný program Zamestnanosť a sociálna inklúzia. Všetky informácie týkajúce sa Európskeho sociálneho fondu a programov nájdete na stránkach www.employment.gov.sk a www.esf.gov.sk.
Operačný program Výskum a vývoj a operačný program Vzdelávanie, ako aj implementáciu prostriedkov z Európskeho sociálneho fondu v programovacom období 2004 -- 2006 v rámci sektorového operačného programu Ľudské zdroje zastrešuje ministerstvo školstva. Ich informačným portálom na získanie potrebných informácií je minedu.sk.
Informácie o štrukturálnych fondoch v rezorte zdravotníctva možno nájsť na internetovej stránke ministerstva www.health.gov.sk. Tento rezort v skrátenom programovacom období 2004 -- 2006 neimplementoval finančné prostriedky z fondov Európskej únie. V programovom období 2007 -- 2013 bude ministerstvo zdravotníctva riadiacim orgánom pre operačný program Zdravotníctvo.

Informácie na webe
ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja -- www.build.gov.sk
informačný portál ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja -- www.strukturalnefondy.sk
Úrad vlády Slovenskej republiky -- www.government.gov.sk
ministerstvo hospodárstva -- www.economy.gov.sk
ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií -- www.telecom.gov.sk
ministerstvo práce -- www.employment.gov.sk
Európsky sociálny fond -- www.esf.gov.sk
ministerstvo školstva -- minedu.sk
ministerstvo zdravotníctva -- www.health.gov.sk

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 21:21