StoryEditor

Marika je späť na scéne

26.09.2007, 00:00
Marika Gombitová sa v pondelok ráno vrátila po siedmich rokoch do slovenského éteru s novou sólovou piesňou.

Skladba Tak som chcela všetkých milovať síce pochádza z muzikálu Adam Šangala, a teda nebola písaná Marike priamo na telo, hudobne a textársky sú však pod ňou podpísaní Marikini blízki priatelia a spolupracovníci Vašo Patejdl a Kamil Peteraj. Exkluzívna premiéra novej piesne na rádiu Viva bola výnimočná aj tým, že Marika sa pri jej uvedení naživo prihovorila poslucháčom prostredníctvom telefonického rozhovoru. "Riešili sme to niekoľko dní a napokon prehovorila na vyslovenú prosbu Kamila Peteraja, ktorý ju požiadal, aby sa ozvala a povedala fanúšikom aspoň pár slov," povedala pre HN šéfeditorka rádia Viva Jana Tuhá.
Exkluzívny bonus
Samotná skladba sa medzi poslucháčmi stretla s veľkým ohlasom. "Prišlo veľmi veľa pozitívnych reakcií, ľudia sú veľmi radi, že sa Marika konečne ozvala. Ohlasy boli veľmi jemné a rozcítené," zhodnotila Tuhá. Spolu s poslucháčmi si z éteru po prvý raz vypočula novú pieseň aj samotná Marika. "Venujem ju všetkým mojim fanúšikom. Týmto ich chcem pozdraviť, poďakovať im za priazeň a povedať im veľké ďakujem," odkázala v živom vysielaní rádia Viva speváčka. V krátkom rozhovore tiež prezradila, že plánovala nahrať viacero piesní z muzikálu, no zdravotný stav jej to zatiaľ nedovolil.
Nová pesnička vyjde 1. októbra na špeciálnom dvojalbume s názvom Vyznanie, ktorý bude obsahovať 35 hitov z rokov 1977 - 2007. "Pesnička Tak som chcela všetkých milovať bude k známym piesňam takým príjemným exkluzívnym bonusom," povedal pre HN obchodný riaditeľ vydavateľstva Opus Juraj Čurný. On sám verí, že táto pieseň nebude Marikina posledná: "Podľa mňa ľudia dajú Marike najavo, ako veľmi by ich to potešilo. Podľa mňa dostane od ľudí impulz, že má pre koho spievať."
Bez konkurentky
Pieseň Tak som chcela všetkých milovať začína veršom "Príď už smrť, sfúkni mi už dych..." Celá sa nesie v clivom tóne, má tragický charakter. Podľa Marikiných slov ju však v žiadnom prípade nemožno stotožňovať s jej osobnými pocitmi. "Je to čisto profesionálna výpoveď," vysvetlila poslucháčom. Marika je známa tým, že na verejnosti sa príliš neukazuje, v rozhovore však zdôraznila, že žiadnymi depresiami, o ktorých zvyknú médiá písať, netrpí: "Žijem, myslím si, celkom pekným životom. Stojí za to zabojovať každý deň, myslím, že ja to robím a robím to rada a statočne." Vyslovila však túžbu mať viac pokoja od "veľkého pána bulváru". "Potrebujem mať každý deň pokoj, aby som mohla spievať a byť s vami čo najskôr," uzavrela rozhovor Marika.
Napriek tomu, že na verejnosti sa objavuje iba sporadicky, stále má u fanúšikov veľkú podporu a na slovenskej hudobnej scéne je doslova fenoménom. Kritici sa zhodujú, že je to v prvom rade vďaka jej osobitému hlasovému prejavu. "Ona dáva do hlasu veľké emócie, v tom nemá v rámci Slovenska porovnateľnú konkurentku. V jej hlase je niečo výnimočné," potvrdzuje aj Juraj Čurný, ktorý sa v hudobnej brandží pohybuje už dlhé roky. "Samozrejme, ľudia ju vnímajú aj v kontexte jej životného osudu. Samotný osud by jej však neumožnil, aby mala také výnimočné postavenie," dodal.
Šanca tu vždy je
Pogratulovať Marike k novej skladbe sa chystá aj jej dlhoročný priateľ Miroslav Žbirka. Práve ten s Marikou pred dvoma rokmi naspieval úvodnú pieseň k slovenskému seriálu Medzi nami. Novú skladbu v éteri síce zatiaľ nepočul, myslí si však, že je to jedna z piesní, ktoré mu Marika púšťala pred pár mesiacmi. Je rád, že Marika sa skladbu rozhodla zverejniť, pretože je vraj na seba "superkritická" a niekedy trvá veľmi dlho, kým hotovú pieseň vypustí zo svojej zásuvky. Žbirka sa bude usilovať s Kamilom Peterajom presvedčiť Mariku aj k ďalším nahrávkam. "Šanca, že sa Marika dostane do takej nálady, že by chcela natočiť celý album tu je," povedal Žbirka pre HN. Aj keď si uvedomuje, že Mariku do ničoho nasilu tlačiť nemožno: "Mohla by sa zľaknúť, že od nej chceme priveľa." Rozhodnutie je tak v prvom rade na Marike. A ako hovorí Juraj Čurný: "My musíme rešpektovať jej rozhodnutie, nech už by bolo akékoľvek."

01 - Modified: 2003-06-12 21:54:13 - Feat.: 0 - Title: Kozlík: Budú sa o nás biť 02 - Modified: 2003-06-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Príručka investorom 03 - Modified: 2003-06-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V PPS Detva žiadny posun 04 - Modified: 2003-06-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Tender na SAD Bratislava v auguste
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 15:33