StoryEditor

Malí zamestnávatelia nie sú zaujímaví

27.11.2007, 23:00

Živnostníci musia do konca roku uzavrieť zmluvu s niektorou zo 77 licencovaných zdravotníckych zariadení špecializujúcich sa na pracovné lekárstvo. Pri množstve živnostníkov je nepravdepodobné, že sa to podarí všetkým, pritom im za to hrozí pokuta.
Podľa zástupcu spoločnosti Team Prevent, s r. o., poskytujúcej pracovnú zdravotnú službu, je to chyba tak legislatívcov, ktorí nezohľadnili personálnu poddimenzovanosť tejto sféry zdravotníctva, ako aj živnostníkov, ktorí nechávajú rozhodnutia na poslednú chvíľu. Zdravotnícke spoločnosti si v tejto situácii môžu vyberať zákazníkov, preto viaceré z nich odmietajú malých zamestnávateľov, nakoľko sa im vyplatia menej ako veľké spoločnosti s množstvom zamestnancov.
Svoje ceny si subjekty pracovnej zdravotnej služby určujú samy. Za hodinu si pýtajú od 600 do 800 korún, nechýbajú však výnimky, keď si členovia lekárskej komisie pýtajú za prehliadky menej alebo aj viac. Koľko hodín ročne musia členovia tímu pracovnej zdravotnej služby venovať jednému pacientovi určuje nariadenie ministerstva zdravotníctva. Podľa neho sa dĺžka času určuje podľa rizikovosti zamestnania. Nariadenie určuje okrem časového limitu na pacienta aj minimálny počet členov tímu a profesionálne schopnosti lekárov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 06:38