StoryEditor

Informácie z kultúry

24.10.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Rihanna je už v predpredaji
Bratislava -- Na jedinom koncerte v strednej a vo východnej Európe sa v Bratislave 27. novembra 2007 predstaví držiteľka ocenení MTV Video Music Awards za najlepšie video a najúspešnejší singel roka 2007 Rihanna. Vstupenky na jej koncert v Národnom tenisovom centre sú už v predpredaji v sieti Ticketportal a najlacnejšie stoja 1 299 korún. Ich cena sa však bude zvyšovať a tesne pred koncertom budú stáť 2 599 korún.
(sita)

50 Cent k nám dovezie aj G-Unit
Bratislava -- Americký raper 50 Cent sa predstaví na Slovensku prvý raz 20. novembra v bratislavskej Sibamac aréne. Pôvodne mal pricestovať sám, napokon však koncert obohatia špeciálni hostia zo zoskupenia G-Unit, do ktorého patrí aj 50 Cent. Na jednom pódiu sa tak stretnú aj DJ Whoo Kid, Lloyd Banks a Tony Yayo.
(sita)

Paul McCartney vyvolal rozruch
Paríž -- Paul McCartney sa po štyroch desaťročiach vrátil do legendárnej parížskej haly Olympia, kde naposledy vystúpil ešte ako člen Beatles. Ojedinelý koncert vzbudil u fanúšikov taký záujem, že stovky z nich strávili pred divadlom celú noc, aby sa im ušiel aspoň jeden z 2 000 ponúkaných lístkov. Na koncerte McCartney nesklamal, okrem hitoviek z čias Beatles ponúkol aj novinky z posledného albumu Memory Almost Full. Záznam by mal vyjsť na DVD.
(sita)

České hviezdy v Štúdiu L+S
Bratislavy -- Až sedem inscenácií prenesie z českých javísk do Štúdia L+S v poradí 14. ročník Festivalu osobností českého divadla. Napriek tomu, že sa začína až 5. novembra, vstupenky na predstavenia sú už v predaji a podľa manažéra divadla Juraja Ďurdiaka sú už takmer vypredané. V hrách sa predstavia napríklad herci Iva Janžurová, Ivan Trojan, Marta Issová, Jan Hrušínský či Emil Viklický. Festival potrvá do 12. novembra.
(sita)

Má Leva, Oscara nezíska
Tchaj-pej -- Slávny filmový režisér Ang Lee si za svoj posledný film Se Jie (Túžba, Opatrnosť) odniesol tento rok Zlatého leva z filmového festivalu v Benátkach. Do boja o Oscara za najlepší cudzojazyčný film sa však, žiaľ, nezapojí. Národná taiwanská akadémia totiž prihlášku filmu neprijala s odôvodnením, že na ňom pracovalo príliš málo Taiwancov. Lee pravidlá rešpektuje, ale v tomto prípade ich považuje za nespravodlivé. Slovensko sa o oscarovú nomináciu uchádza s filmom Martina Repku Návrat bocianov.
(čtk, kul)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 15:10