StoryEditor

Koordinácia aktivít

18.12.2002, 10:52

Dohodu o vzájomnej spolupráci v oblasti prezentácie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a koordinovania aktivít, zameraných hlavne na ekonomický rozvoj regiónu, podpísali 2. decembra jeho zástupcovia s predstaviteľmi Bratislavskej regionálnej komory (BRK) SOPK. Spolupráca bude realizovaná prostredníctvom poradných orgánov predsedu samosprávneho kraja, predovšetkým hospodárskej rady BSK, a to najmä v oblasti dopravy, cestovného ruchu, územného plánovania a regionálneho rozvoja, ako aj vo sfére odborného školstva a cezhraničnej spolupráce. Obe strany sa dohodou tiež zaviazali hľadať nové možnosti spolupráce pre rozvoj priemyselno-technologických parkov.
Na úrovni BRK SOPK sa bude spolupráca koordinovať prostredníctvom štyroch novovytvorených regionálnych rád, a to regionálnej rady pre rozvoj životného prostredia, regionálnej rady pre rozvoj cestovného ruchu, regionálnej rady pre rozvoj stredných odborných učilíšť a stredného odborného školstva a regionálnej rady pre rozvoj obchodu. Podľa znenia podpísanej dohody predseda bratislavského kraja zároveň určí zástupcu samosprávneho kraja do predstavenstva regionálnej komory SOPK. Recipročne samosprávny kraj umožní bratislavskej regionálnej komore účasť na činnosti kancelárie BSK v Bruseli. Obe strany chcú v budúcnosti taktiež spolupracovať pri tvorbe strategických materiálov a odborných štúdií, najmä v hospodárskej oblasti, ktoré budú predkladané štátnym orgánom SR a príslušným inštitúciám v EÚ na podporu projektov, kofinancovaných z európskych fondov predvstupovej pomoci.
V súčasnosti na úrovni kraja už existujú dve regionálne rozvojové agentúry so sídlom v Senci a v Malackách. BRK SOPK na tento účel pre podnikateľov vytvorila taktiež pracovisko projektového manažéra so sídlom v Bratislave.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 17:36