StoryEditor

Topolánka zaujímalo postavenie Bratislavy, aj otázka metra

14.09.2006, 18:36
Autor:
TASRTASR

Postavenie Bratislavy ako hlavného mesta SR, ako aj výstavba metra zaujímali českého premiéra Mirka Topolánka na dnešnom stretnutí s primátorom Andrejom Ďurkovským.
Tému o tom, či by sa Bratislava mala stať samostatným krajom, otvoril počas oficiálnej návštevy Slovenska Topolánek. V Českej republike podľa neho prináša takéto postavanie Prahe nielen výhody, ale aj nevýhody. "Pre nás by to však bolo výhodou, aj čo sa týka čerpania fondov Európskej únie," uviedol pre TASR Ďurkovský.
Český premiér sa tiež zaujímal o to, či chcú v Bratislave vystavať metro. Primátor mu vysvetlil, že počítajú s vybudovaním rýchlej električky aj kvôli finančným nárokom stavby metra.
V neformálnom rozhovore spomenuli obaja aj októbrové komunálne voľby v Českej republike. Podľa Topolánka si ODS v Prahe ako svojej tradičnej bašte verí.
Súčasťou stretnutia bola prechádzka po Bratislave so sprievodcom. "Na Bratislave sa mi viac páčia ľudia ako stavby, cítim sa tu ako doma," povedal pre TASR Topolánek. Na ulici ho zastavila aj trojica českých turistov, s ktorými sa krátko porozprával.
Po skončení oficiálneho programu návštevy sa český premiér aj s delegáciou usadil v kaviarni v centre Bratislavy.
Večer sa šéf českej vlády a predseda pravicovej ODS neformálne stretne s predsedom SDKÚ-DS Mikulášom Dzurindom, čím zavŕši pobyt na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 03:56