StoryEditor

Na Pohode vypilo 23 až 25 tisíc návštevníkov viac ako 78 tisíc litrov piva

19.07.2005, 12:57
Autor:
TASRTASR

Viac než 78 tisíc litrov piva vypilo 23 až 25 tisíc návštevníkov víkendového festivalu Bažant Pohoda v Trenčíne.
Taká je podľa organizátorov záverečná bilancia najväčšieho podujatia tohto druhu na Slovensku. Za najväčšie pozitívum festivalu považuje jeho šéf Michal Kaščák atmosféru, ktorú vytvorila pozitívna energia medzi ľuďmi. Spokojní boli podľa neho aj interpreti a ako napríklad povedal jeden z headlinerov Prodigy, radi by na Pohode v budúcnosti ešte raz vystúpili.
Jedinou neplánovanou zmenou v programe bolo zrušenie vystúpení v závere festivalu na troch pódiách pod holým nebom. Dôvodom bola nepriaznivá predpoveď počasia. "Je nám to ľúto, bolo to veľmi ťažké rozhodnutie. Ale riziko by bolo pre divákov a účinkujúcich príliš veľké," konštatoval Kaščák. "Sľubovaný" vietor s dažďom mohol podľa neho na otvorenom priestranstve letiska nabrať veľkú silu a ohroziť návštevníkov.
Pozitívne vnímali Pohodu aj zdravotníci. Tí síce museli zasahovať v asi 300 prípadoch, zdôrazňovali však, že na počet zúčastnených to bola pokojná situácia. Najčastejšími problémami boli odreniny, zádery, úpaly, nevoľnosti, či alergické reakcie. Do nemocnice, zväčša na chirurgické a interné oddelenie previezli 22 ľudí. Ďalší štyria skončili v dôsledku intoxikácie na záchytke. Ani jedno ošetrenie si nevyžiadalo hospitalizáciu dlhšiu ako jedna noc. Nezaznamenali ani žiadnu vážnu bitku.
Novinkou Pohody bola služba strát a nálezov. Využil ju napríklad aj "festivalujúci" v spodnej bielizni, ktorý v nej hľadal svoje nohavice. Kuriozitou bol návštevník s digitálnu kamerou, ktorú sa mu "podarilo" stratiť dvakrát. Prvý raz ju v stratách a nálezoch ešte našiel, druhýkrát už nie. Najčastejšie však ľudia prichádzali v početnom dave o okuliare, mobily, peňaženky, občianske a vodičské preukazy, kľúče a digitálne fotoaparáty.
Areál Pohody by mal 40-členný tím ľudí doupratovať v stredu. Minulý rok sa do spaľovne odviezlo z letiska 15 ton odpadu. Celkovo sa na 9. ročníku Bažant Pohody 15. a 16. júla predstavilo na letisku v Trenčíne viac než 100 interpretov z 20 krajín sveta.
TASR informovala PR manažérka festivalu Natália Bokníková.

mig som

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 16:16