StoryEditor

Cuperovou nehodou sa zaoberá Generálna prokuratúra SR

23.11.2005, 10:52
Autor:
TASRTASR

Generálna prokuratúra SR sa začala zaoberať nehodou poslanca za ĽS-HZDS Jána Cupera z 13. novembra, kedy v Modre pod vplyvom alkoholu narazil so svojou Škodou Octavia do zaparkovaného Opla Astra a následne do dopravnej značky. Polícia mu vtedy v krvi namerala viac ako dve promile alkoholu. Ak sa dokáže, že Cuper spôsobil škodu väčšiu ako 160 tisíc korún a jeho konanie tak bude možno posúdiť ako trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, generálny prokurátor podá návrh na súhlas s trestným stíhaním Cupera do Národnej rady SR.
"Spisový materiál už preskúmala aj príslušná okresná prokuratúra so zameraním sa na to, či konanie Jána Cupera nemožno posúdiť ako trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pre naplnenie skutkovej podstaty tohto trestného činu sa vyžaduje spôsobenie väčšej škody, čo je v súčasnosti približne 160 tisíc Sk," informovala dnes TASR tlačová hovorkyňa generálneho prokurátora Svetlana Husárová.
Pokiaľ výška škody bude nižšia, skutok bude posudzovaný podľa priestupkového zákona, v rámci ktorého sa na poslancov vzťahuje poslanecká imunita.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 02:30