StoryEditor

Troch stratených českých skialpinistov našli záchranári

14.01.2007, 14:15
Autor:
TASRTASR

Pátranie horských záchranárov po troch stratených českých skialpinistoch z Bolešova v pohorí Malej Fatre sa úspešne skončilo v sobotu večer. Zablúdili v hmle v oblasti Malého Kriváňa.
"Českí turisti sa dopoludnia vybrali na hrebeňovú túru z Chaty pod Suchým vrchom. Chceli prejsť cez Malý a Veľký Kriváň na Chatu pod Chlebom. Pre nepriazeň počasia, silný vietor a stmievanie sa stratili orientáciu a preto požiadali o pomoc prostredníctvom tiesňovej linky," uviedol pre TASR službukonajúci oblastného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) vo Vrátnej Juraj Cingel.
Po skialpinistoch pátrali dve záchranárske skupiny HZS a Horskej služby na Slovensku. Jedna z nich išla ich hľadať na hrebeň a druhá vyrazila zo Sučian smerom pod Malý Kriváň. "Dvoch nezvestných českých turistov sme objavili v sobotu večer. O krátky čas potom sme našli aj ich 32-ročnú spoločníčku, ktorá sa od nich oddelila. Všetci boli v poriadku a bezpečne zišli z hrebeňa," povedal Cingel. Podľa jeho slov rozdelenie českej skupiny turistov v takej situácii, ako sa nachádzali, bolo nerozvážne až hazardné.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
22. máj 2024 02:28