StoryEditor

Trenčín žiada od štátu pol miliardy

13.12.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR
Vyše 469 miliónov korún žiada mesto Trenčín z eurofondov a štátneho rozpočtu na projekty, ktoré chce zrealizovať. Primátor Branislav Celler informoval, že mesto v rokoch 2004 a 2005 podalo 11 projektov a v troch projektoch vystupuje ako partner.

Vyše 469 miliónov korún žiada mesto Trenčín z eurofondov a zo štátneho rozpočtu na projekty, ktoré chce zrealizovať. Primátor Branislav Celler informoval, že mesto v rokoch 2004 a 2005 podalo 11 projektov a v troch projektoch vystupuje ako partner. Schválený a zrealizovaný bol zatiaľ projekt štúdie uskutočniteľnosti vybudovania juhovýchodného diaľničného obchvatu mesta, na ktorý mesto z fondu Phare získalo 3,5 milióna korún. Ďalším schváleným a v súčasnosti realizovaným je návrh projektu na vypracovanie návodu na prevádzku odvádzania dažďových vôd. Trenčín má v tomto projekte partnerov z Nemecka, Grécka a ČR. Požadovaná výška príspevku pre Trenčín je vyše štyri milióny korún.
Mesto by chcelo peniaze aj na rekonštrukciu základných škôl, na projektovú dokumentáciu pre prestavbu kina Hviezda na viacúčelový kultúrno-spoločenský dom, na infraštruktúru priemyselnej zóny, štúdiu riešenia problémov bioodpadov v meste, vytvorenie nových verejných prístupových bodov k internetu a na projekt digitálne mesto Trenčín. Tieto projekty sú v procese posudzovania a zatiaľ žiadny nebol zamietnutý.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 05:20