StoryEditor

Fico médiám: "Prosím vás, prestaňte s tými nezmyslami na adresu vlády"

26.05.2007, 14:45
Autor:
TASRTASR
Predseda vlády SR Robert Fico v Sobotných dialógoch Slovenského rozhlasu opäť vyzval médiá, aby prestali prinášať "neobjektívne, nepravdivé a pravdu skresľujúce informácie o súčasnej vláde" ...

... Reagoval tak na otázky moderátorky, týkajúce sa možného otvorenia koaličnej zmluvy.

"Prosím vás, prestaňte s tými nezmyslami na adresu vlády," vyzval Fico cez éter novinárov. Konštatoval, že ĽS-HZDS nikdy neoficiálne ani oficiálne neprišla s návrhom na otvorenie koaličnej zmluvy. Rovnako, tvrdí premiér, sa nik neobrátil ani na Smer-SD s návrhom na diskusiu o počte ministerských kresiel.

"Táto vládna koalícia je stabilná a jej partneri rešpektujú rozloženie síl, pretože sa k takému rozloženiu síl dobrovoľne prihlásili v júni a júli 2006. Neexistujú žiadne dôvody na otváranie koaličnej zmluvy," zdôraznil Fico.

Fakt, že naďalej stojí za touto koaličnou zostavou a nezradí svojich partnerov deklaroval predseda vlády ešte niekoľkokrát, a to aj v súvislosti s plnením programového vyhlásenia vlády. "Myslím si, že za 10-11 mesiacov sme dali verejnosti to, čo predchádzajúca vláda neurobila za osem-desať rokov," konštatoval Fico.

Zároveň ubezpečil, že v súčasnosti na stranu Smer-SD už nevyvíjajú žiadny nátlak zo zahraničia, aby zmenila zloženie vládnucej koalície. "Do toho ich nič nie je," uzavrel Fico, ktorý je presvedčený o tom, že od júla 2006 sa nestalo nič také, čo by ukázalo na oprávnenosť pozastavenia členstva Smeru-SD v Strane európskych socialistov za to, že vstúpil do vlády s ĽS-HZDS a SNS.

"Medzinárodné politické štruktúry sú odtrhnuté od reality, ony ťažko vedia pochopiť, čo sa deje v jednotlivých krajinách," uzavrel Fico.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 03:14