StoryEditor

Mečiar: Eurosocialisti vyvíjajú nátlak na Smer, aby vymenil koaličného partnera

13.05.2007, 15:45
Autor:
TASRTASR

Strana európskych socialistov vyvíja nátlak na Smer-SD, aby vymenil koaličného partnera za niekoho z terajšej opozície. Tvrdí to predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar. "Aj Dzurindovo meno je jedno z tých, o ktorom sa hovorí, že by mohlo byť, keby...," povedal dnes Mečiar v relácii Na telo TV Markíza s tým, že túto informáciu má priamo od európskych socialistov.

Smeru-SD pozastavili členstvo v tejto eurofrakcii minulý rok po voľbách až do júna 2007 na protest proti koalícii, v ktorej figuruje SNS. Júnový termín však eurosocialisti predĺžili až do októbra 2007, kedy sa rozhodne o zotrvaní alebo vylúčení Smeru-SD v eurofrakcii.

Koalícia musí preto podľa predsedu ĽS-HZDS držať spolu, keďže vláda aj parlament sú "akceptované". "Otázka je potom aj pre ostatných dvoch partnerov, kde je hranica, pri ktorej by sme poškodili koalíciu," povedal Mečiar. Ak by koalíciu opustila SNS, mohla by ju podľa neho nahradiť jedine SMK alebo SDKÚ-DS. Mečiar tvrdí, že rovnaký scenár by malo aj rozbitie poslaneckého klubu ĽS-HZDS. onf vs

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 18:49