StoryEditor

Hrušovský: Výroky Zalu sú snahou o prekrytie problémových nominácií

29.11.2006, 14:00
Autor:
SITASITA

Predseda KDH Pavol Hrušovský považuje za nevydarenú snahu na prekrytie problémových nominácií vládnej koalície výroky poslanca NR SR za Smer-SD Borisa Zalu o tom, že podnikateľ Alfonz Lukačin, spolumajiteľ firiem s Alexandrom Zápotockým, je sponzorom KDH a osobný priateľ Hrušovského. "Pavol Hrušovský pozná desiatky podnikateľov na celom Slovensku. Nedá sa však hovoriť o žiadnom blízkom priateľstve s pánom Lukačinom. Pán Lukačin nie je v žiadnom prípade darcom KDH," uviedol dnes pre agentúru SITA hovorca KDH Martin Krajčovič, ktorý sprostredkoval stanovisko Hrušovského.
Poslanec NR SR za KDH Rudolf Bauer, ktorý Lukačina pozná, však sponzorstvo Lukačina v prospech KDH nevylúčil. "Je majiteľ najlepšej reštaurácie v Košiciach. Sponzoroval obedy, ale veľké čiastky určite nedával," uviedol dnes Bauer pre agentúru SITA. Zároveň dodal, že nevie posúdiť Lukačinov spoločenský profil a jeho spoločníkov nepozná. "Nie je členom KDH a poznám ho najmä ako autora knihy o Etruskoch," dodal Bauer.
Podľa podpredsedníčky KDH Márie Sabolovej sa určite nedá hovoriť o priateľstve medzi Hrušovským a Lukačinom. Dodala však, že Lukačina videla na akciách KDH. Podľa nej sa tento podnikateľ hlási ku kresťanským hodnotám.
Zala v utorkovej relácii TV Joj De Facto upozornil na Alfonza Lukačina, jedného zo sponzorov KDH a údajne priateľa jeho predsedu Pavla Hrušovského. Tento podnikateľ je podľa Zalu spolumajiteľom firiem spolu so Sergejom a Alexandrom Zápotockými. Médiá priniesli informácie, podľa ktorých mená koaličných nominantov v Transpetrole spája pôsobenie vo firmách s prepojením na Rusko a organizovaný zločin. Malo ísť o osobu Sergeja Zápotockého, ktorého brat Alexander podľa servera aktualne.sk údajne "podniká s ľuďmi s temnou minulosťou a blízkymi vzťahmi s vysokými ruskými predstaviteľmi." Daniel Lipšic v televíznej relácii uviedol, že toto meno počuje prvýkrát.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 08:09