StoryEditor

Chlapec z Topoľčian, ktorému spolužiak prepichol štetcom pľúca, je v kóme

15.12.2006, 07:41
Autor:
TASRTASR

Trinásťročný chlapec, ktorému v Topoľčanoch pred týždňom spolužiak v škole prepichol štetcom pľúca, je v kritickom stave. S opuchom mozgu ho dnes v bezvedomí previezli do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave, kde lekári bojujú o jeho život.
Dnes ráno sa chlapcov zdravotný stav v topoľčianskej nemocnici náhle zhoršil, začal vykašliavať krv a upadol do bezvedomia. Podľa informácii televízie Markíza mu začali zlyhávať základné životné funkcie. Keďže nedýchal, lekári ho museli oživovať, po 20 minútach sa im ho podarilo ako-tak stabilizovať.
Prednosta v DFNsP Tibor Šagát potvrdil, že malého pacienta prijali, liečia ho a bol vo veľmi kritickom stave.
V Topoľčanoch všetko nasvedčovalo tomu, že sa po nešťastnom bodnutí chlapec uzdraví, už komunikoval, a dokonca spolužiakovi, ktorý ho napadol, odpustil. Podľa lekára z Topoľčian za malým pacientom bola v utorok matka, pozerali s chlapcom na televízor. Ráno sa musela stať nejaká príhoda. Lekár z Topoľčian vyhlásil, že urobili všetko, čo bolo možné z ich strany urobiť, pričom zdravotný stav chlapca konzultovali s primárom traumatologickej kliniky vo FNsP bratislavskom Ružinove.
Chlapec je v súčasnosti v kóme a bratislavskí lekári robia špeciálne vyšetrenia.
Podľa televízie Markíza tento prípad pravdepodobne dostane Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, aby preveril postup lekárov v topoľčianskej nemocnici.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 02:09