StoryEditor

Pod Zobor mieria traja japonskí subdodávatelia Sony

21.01.2007, 08:50
Autor:
SITASITA
Do Nitry mieria traja japonskí subdodávatelia koncernu Sony. Záujem majú o desaťhektárový a dva päťhektárové pozemky v Priemyselnom parku Nitra - Sever.

Do Nitry mieria traja japonskí subdodávatelia koncernu Sony. Záujem majú o desaťhektárový a dva päťhektárové pozemky v Priemyselnom parku Nitra - Sever. Ako povedal pre agentúru SITA Ondrej Ščurka, konateľ spoločnosti Nitra Invest, ktorá pre mesto vykupuje a predáva pozemky, jeden investor je už v štádiu pred podpisom zmluvy, s druhým dohadujú podmienky. Dovedna by vytvorili 1000 až 2000 nových pracovných miest. S tretím začalo mesto rokovať len nedávno. Subdodávatelia Sony dostanú aj štátnu pomoc, deklaroval to minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek.
Hrubá stavba závodu firmy Sony už z dvoch tretín stojí. Ako agentúru SITA informoval nitriansky primátor Jozef Dvonč, so zástupcami Sony rokoval o zmluve o spolupráci s mestom, dobudovaní infraštruktúry, bytoch a vzdelávaní pre pracovníkov firmy. "V klientskom centre na mestskom úrade vzniknú nové pracovné miesta, kde sa budú môcť ľudia hlásiť do práce k Sony," dodal. Mesto má pripravených niekoľko variantov výstavby nových bytov pre zamestnancov Sony - buď vzniknú v tesnej blízkosti priemyselného parku, alebo zahustia sídliská. Nitra by podľa ministra Jahnátka mala dostať na ich výstavbu aj štátnu pomoc.
Do Priemyselného parku Nitra - Sever mieri aj francúzsky investor, ktorý sa zaoberá formovaním plastov. Zmluvu o budúcej zmluve už podpísal, kúpnu zmluvu má podpísať budúci týždeň. Záujem má o päť hektárov pôdy. Investor z Nemecka, ktorý sa orientuje na vývoj v strojárskej výrobe, si podpisom zaistil rezerváciu päťhektárového pozemku. Zmluvu má podpísať v priebehu dvoch-troch týždňov. "Počítame, že v priebehu roku 2007 by mohli spolu vytvoriť 600 až 1000 pracovných miest," povedal Ščurka.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 06:17