StoryEditor

Brannobezpečnostný výbor sa bude zaoberať únikom zoznamov záujmových osôb

02.06.2005, 11:33
Autor:
TASRTASR

Brannobezpečnostný výbor Národnej rady SR sa bude zaoberať kauzou úniku zoznamov záujmových osôb, ktorý sa dostal medzi novinárov. Pre TASR to dnes potvrdil podpredseda výboru Roman Vavrík.
O kauze by mali členovia výboru hovoriť najneskôr 14. júna. Ak prejavia záujem o skoršie prerokovanie celej záležitosti, Vavrík ako zastupujúci predseda zvolá mimoriadnu schôdzu výboru.
Prezident Policajného zboru (PZ) SR Anton Kulich dal dnes preveriť odboru kontroly okolnosti okolo prípadu. "Ak odbor kontroly zistí podozrenie zo spáchania trestného činu, vec odstúpi Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktorý bezodkladne začne trestné stíhanie vo veci," informoval TASR zástupca hovorcu Prezídia PZ Vladimír Gemela. Ak sa preukáže vina konkrétnemu páchateľovi, budú podľa neho okrem trestnoprávnej zodpovednosti vyvodené aj personálne opatrenia.
Policajný zbor podľa Gemelu v súlade so zákonom o PZ eviduje tzv. zoznamy záujmových osôb. Sú na nich nielen tí, ktorí páchajú trestnú činnosť, ale aj osoby podozrivé z páchania závažnej trestnej činnosti.
Medzi novinárov sa dostal menný zoznam prevažne podnikateľov s ich rodnými číslami, adresou a prípadne aj autom s evidenčným číslom, ktoré používajú. Je označený ako Záujmové osoby - org. skup. pôsobiace v Bratislavskom kraji.

mij tal

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 16:23