StoryEditor

Bratislavčania nevenovali Dňu bez áut pozornosť

22.09.2006, 14:30
Autor:
TASRTASR

Bratislavčania nevenovali dnešnému Dňu bez áut zvýšenú pozornosť. Dopravná situácia bola ráno podobná iným dňom. Záchytné parkovisko pri Zlatých pieskoch ani dve bezplatné linky mestskej hromadnej dopravy nevyužíva veľa ľudí.
"Vodiči, ktorí ráno prichádzali do Bratislavy, nemali záujem odparkovať auto a prestúpiť na električku," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová. Samospráva hlavného mesta sa akciou Dnes do mesta bez môjho auta prvýkrát oficiálne zapojila do Európskeho týždňa mobility. Električky 2 a 4 dnes premávajú na trase od záchytného parkoviska pri hypermarkete na Zlatých pieskoch do centra zadarmo. "Napriek tomu, že sú v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy (MHD) plagáty s informáciami o akcii, mnohí si na bezplatných trasách cvikali lístky," povedala Chudinová.
"Vôbec som si nevšimla, že by mal dnes byť Deň bez áut, doprava sa mi zdala byť horšia ako inokedy," konštatovala 24-ročná Zuzana cestujúca autobusom z Petržalky. Ani podľa generálneho riaditeľa Dopravného podniku Bratislava Jána Zachara sa počet cestujúcich ráno rapídne nezvýšil. "O akcii som sa dozvedel dnes z rádia, ale nepostrehol som výrazné zmeny na cestách," uviedol TASR 53-ročný Miroslav. Keďže je vodič z povolania, sám sa do nej nezapojí.
Krátko pred ôsmou hodinou ráno hlásili rádiá zápchy na vstupoch do hlavného mesta. Na pešej zóne v centre Bratislavy jazdilo množstvo zásobovacích áut, pred ktorými uskakovali skupinky zahraničných turistov. Ani parkoviská v meste nezívali prázdnotou.
Podľa Chudinovej nie sú Bratislavčania výnimkou oproti obyvateľom ďalších zapojených miest. "Aj oni to robia viac ako propagačnú akciu, mysleli sme si, že to takto dopadne," podotkla. Napriek tomu sa chce samospráva do akcie zapojiť aj na budúci rok.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 01:14