StoryEditor

Dzurinda: Ficovým cestám do kontroverzných krajín sa čudujem

16.01.2007, 19:47
Autor:
TASRTASR

Expremiér a predseda SDKÚ - DS Mikuláš Dzurinda sa čuduje chystaným zahraničným cestám premiéra Roberta Fica do podľa neho kontroverzných krajín. "Najúprimnejším vyjadrením mojich pocitov je to, že tomu nerozumiem. Fico sa chystá navštíviť krajiny, ktoré sú v lepšom zmysle slova kontroverzné. S demokraciou si veľmi nerozumejú a ich politika je vedená proti ľuďom. Napríklad práve tento víkend sa stretli prezidenti Venezuely a Iránu, aby vyhlásili vojnu svetovému imperializmu," povedal dnes Dzurinda pre TASR.
Reagoval tak na avizovanú zahraničnú cestu slovenského premiéra do Líbye, kde sa má stretnúť s líbyjským vodcom Muammarom Kaddáfím, ako aj na doposiaľ nepotvrdenú cestu do Venezuely. V tejto latinskoamerickej krajine by sa mal stretnúť s venezuelským prezidentom Hugom Chávezom.
"Rovnako nerozumiem, keď sa Fico zúčastňuje na oslavách nedemokratických režimov," zareagoval Dzurinda na premiérovu účasť na recepcii kubánskeho veľvyslanectva v Bratislave pri príležitosti 48. výročia komunistickej revolúcie v tejto ostrovnej krajine.
Trojdňová oficiálna cesta premiéra Roberta Fica do Lýbie sa uskutoční v dňoch 20. až 22. januára.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 10:41