StoryEditor

V Bratislave pochodovalo vyše 250 ľudí za ukončenie hladovania detí

13.05.2007, 15:18
Autor:
TASRTASR

Vyše 250 ľudí sa dnes v hlavnom meste zúčastnilo na globálnom pochode za ukončenie hladovania detí. Podujatie s medzinárodným názvom Fight Hunger: Walk the World 2007 prebiehalo v osemnástich krajinách sveta.

"Prišli sme si pripomenúť fakt, že vo svete, ktorý vyprodukuje dostatok potravy pre každého obyvateľa, zomrie každých päť sekúnd jedno dieťa od hladu, ďalších 300 miliónov detí trpí chronickým hladom a 100 miliónov nechodí do školy," povedala pre TASR marketingová koordinátorka Ivana Kováčiková zo spoločnosti TNT, ktorá zorganizovala pochod na Slovensku.

Podujatie sa začína každý rok v Aucklande na Novom Zélande. V Bratislave bol štart na Hviezdoslavovom námestí. Zástup ľudí smeroval k Dómu sv. Martina, odkiaľ prešiel cez Hlavné námestie na Námestie SNP. Pochod potom pokračoval cez Starý most až do Sadu Janka Kráľa v Petržalke. Jeho súčasťou bola zbierka na program Nasýtenie detí v školách.

V rámci projektu Svetový potravinový program zabezpečuje Organizácia spojených národov potraviny a vzdelanie pre deti v krajinách postihnutých hladom. Ako povedala Kováčiková, v rámci dnešného podujatia sa pre takéto deti vyzbieralo 85-tisíc korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 08:04