StoryEditor

Prihlášky na štúdium prijímajú ešte na 17 vysokých školách

13.06.2006, 17:56
Autor:
TASRTASR

Uchádzači o vysokoškolské štúdium môžu ešte poslať prihlášku na takmer dvadsiatku verejných alebo súkromných vysokých škôl v Slovenskej republike. Presné termíny nájdu záujemcovia na internetovej stránke www.modernaskola.sk.
Do piatku prijíma prihlášky Univerzita J. Selyeho v Komárne na externé štúdium na pedagogickú a ekonomickú fakultu, Žilinská univerzita (ŽU) na externé bakalárske štúdium na Fakulte špeciálneho inžinierstva a Akadémia umení v Banskej Bystrici na Fakultu výtvarných umení.
Do konca júna môžu posielať prihlášky záujemcovia o štúdium na Stavebnej fakulte Technickej univerzity (TU) v Košiciach a Fakulte riadenia a informatiky ŽU, na bakalárske štúdium sa môžu prihlásiť na Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského a na súkromnej Vysokej škole ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave.
Do konca júla prijíma prihlášky napríklad Drevárska fakulta zvolenskej TU a súkromná Bratislavská vysoká škola práva. Druhé kolo prijímačiek pripravuje ešte v júli Fakulta športu na Prešovskej univerzite. V auguste ponúknu druhú šancu dostať sa na vysokú školu na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, Fakulte prírodných vied na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave a Elektrotechnickej fakulte ŽU, v septembri pripravuje druhé kolo prijímačiek súkromná Vysoká škola v Sládkovičove.
Väčšina vysokých škôl uzavrela možnosť prihlásiť sa do akademického roku 2006/2007 koncom mája a v súčasnosti organizujú prijímacie skúšky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. máj 2024 08:42