StoryEditor

Majiteľ športovej haly v Žiline chce od mesta 50 miliónov korún

25.05.2007, 17:23
Autor:
TASRTASR

Majiteľ športovej haly v Žiline na Bôriku, spoločnosť Antrade, spol. s r. o. Banská Bystrica dnes podala na Okresnom súde (OS) v Žiline voči mestu Žilina žalobu o náhradu škody vo výške 50 miliónov korún.
Advokátska kancelária JUDr. Michala Krnáča dnes médiám oznámila, že žalobu podal Michal Krnáč ako 100-percentný spoločník spoločnosti Antrade, spol. s r. o. "Spoločnosť Antrade podala 11. mája 2007 odvolanie voči predbežnému opatreniu OS v Žiline, ktorým jej bolo obmedzené právo nakladať so športovou halou v Žiline a priľahlými pozemkami, okrem iného aj vykonávať stavebné zmeny a úpravy športovej haly. Vzhľadom na toto obmedzenie a stav haly vyžadujúci si stavebné opravy sa v súčasnosti spracováva právna analýza pre posúdenie povinnosti prenajímateľa za účelom predchádzania vzniku škody vypovedať nájomnú zmluvu uzatvorenú medzi spoločnosťou Antrade spol. s r.o. a Mestom Žilina, ktorej predmetom je prenájom športovej haly v Žiline," konštatuje sa v tlačovej správe spoločnosti Antrade.
Žiadosť o vydanie predbežného opatrenia bola podľa žilinského primátora súčasťou žaloby o určenie vlastníctva športovej haly, ktorú podalo mesto Žilina na OS v marci tohto roka, informoval na stretnutí s novinármi 25. apríla primátor Žiliny Ivan Harman.
Žilinský primátor v januári vyhlásil, že považuje predaj a následný prenájom športovej haly bývalým primátorom Slotom 11 dní po komunálnych voľbách za neštandardný, a preto dal urobiť jeho právnu analýzu. Ďalej zdôraznil, že Žilina už dlhodobo do športovej haly neinvestovala. "Každoročne sa to potvrdzovalo na mestskom zastupiteľstve pri výročných správach. To znamená, že tam určite budú nevyhnutné investície, ktoré môžu byť až také vysoké, že mesto na ne nebude mať," povedal v januári Harman.
Spoločnosť Antrade, spol. s r. o. kúpila športovú halu s priľahlými pozemkami za 112 miliónov korún v decembri 2006. Kúpnu zmluvu uzatvoril 11. decembra 2006 bývalý primátor Žiliny Ján Slota. Po podpise kúpnej zmluvy prenajala spoločnosť Antrade športovú halu mestu Žilina.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 20:47