StoryEditor

Kaliňák vyzval špeciálneho sudcu Hrubalu, aby kvôlu autonehode odstúpil

21.07.2005, 11:47
Autor:
TASRTASR

Predseda brannobezpečnostného výboru parlamentu Robert Kaliňák dnes vyzval sudcu Špeciálneho súdu Jána Hrubalu, aby zo svojho postu odstúpil. Ten v piatok 15. júla v Žiari nad Hronom na svojom motorovom vozidle Renault Mégane narazil do nákladnej avie zozadu a následne sa odmietol podrobiť dychovej a krvnej skúške na alkohol. Správanie Hrubalu po autonehode je podľa Kaliňáka "absolútne neakceptovateľné".
"Neviem si predstaviť, že takýto človek by mohol ďalej vykonávať funkciu špeciálneho sudcu, na ktorého sú kladené mimoriadne morálne kritériá," povedal dnes pre televíziu Markíza Kaliňák.
Hrubala sa obhajuje tým, že na okolnosti po havárii sa nepamätá. "Bol som v šoku, mal som otras mozgu a táto poľutovaniahodná udalosť nesúvisí s výkonom mojej služby," hovorí. Súčasne odmieta, že by jazdil pod vplyvom alkoholu.
Avšak podľa polície, ak sa vodič odmietne podrobiť dychovej skúške, posudzujú ho, akoby vozidlo riadil pod vplyvom alkoholu.
Minister spravodlivosti Daniel Lipšic si podľa jeho hovorcu Richarda Fidesa vyžiadal správu o nehode ako aj lekársku správu. Podľa Fidesa prichádza do úvahy aj disciplinárne konanie voči Hrubalovi. Kaliňák tvrdí, že ak ho nezačne minister, vyzve ho na to v rámci interpelácií v parlamente.
Hrubala spôsobil vodičovi avie ľahké zranenia pričom na oboch vozidlách vznikla škoda vo výške 430 000 korún.
kiz som

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 01:55