StoryEditor

Svetoznáma Anastacia spievala v Bratislave

08.08.2005, 10:54
Autor:
TASRTASR

Svetoznáma speváčka Anastacia zavítala v nedeľu večer v rámci svojej koncertnej šnúry The Encore Tour aj do Bratislavy. Jej koncert na štadióne Artmedie v bratislavskej Petržalke trval takmer dve hodiny a nechýbali na ňom aj tie najznámejšie songy.
Pred americkou speváčkou vystúpila ako predskokan slovenská kapela Žena z lesoparku aj s finalistkou SuperStar Zdenkou Prednou. Tá si zaspievala nielen ako vokalistka, ale i sólová speváčka. Po krátkej prestávke, nutnej na úpravu pódia, už ďalšie dve hodiny kraľovala pred zhruba 15-tisícovým publikom americká speváčka, ktorú sprevádzala kapela, traja vokalisti a niekoľkí tanečníci.
Hoci sa augustová nedeľa na leto veľmi nepodobala, speváčka vyšla najskôr na pódium v zelenkasto-modrom tope, ktorý počas koncertu vystriedala za niekoľko ďalších, nie práve teplých kostýmov. Počas vystúpenia dala Anastacia vyniknúť v sólových partoch aj svojim vokalistom. Po mene tiež predstavovala jednotlivých členov kapely, s ktorým sa na jej výzvu publikum originálne zdravilo. Aj samotné pódium bolo stavané tak, že sa svetoznáma speváčka v niektorých chvíľach ocitla bližšie k divákom. Niektorí šťastlivci dokonca odchádzali z koncertu s tričkami či bundou, ktoré speváčka spontánne hodila do davu. Jej zase pri nohách pristálo papierové lietadielko, na ktorom bol napísaný text jednej z piesní a tú potom len tak, zľahka zaspievala. Publikum si na záver takmer dvojhodinovej speváckej šou vyžiadalo prídavok. Anastacia pridala hneď dva.
V hľadisku nechýbali mnohé známe tváre, medzi nimi napríklad Paľo Habera, jeho bývalá kolegyňa zo SuperStar Lenka Slaná, Robo Papp, Ivan Tásler, takmer všetci bývalí finalisti SuperStar a ďalší.
Celý koncert mal i benefičný charakter a výťažok zo vstupného bol určený na podporu boja proti rakovine prsníka - chorobe, ktorú v roku 2003 Anastacia úspešne prekonala. Z tejto ťažkej etapy svojho života sa vyznala aj počas koncertu a všetkým prítomným poďakovala, že prišli a zakúpením vstupenky prispeli na boj s touto zákernou chorobou.

TASR vydáva k správe fotomateriál.

zč hy

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. máj 2024 20:55