StoryEditor

Talian je nový predseda Rady SRo, Varga a Zeman sú podpredsedovia

08.03.2006, 13:08
Autor:
TASRTASR

Vladimír Talian je nový predseda Rady Slovenského rozhlasu (SRo), ktorý bude túto funkciu zastávať dva roky. Talian stál na čele rady už v rokoch 2002 až 2004.
Nového predsedu rady dnes zvolili jej členovia v tajnom hlasovaní, kde získal deväť hlasov. Jeho protikandidát Igor Gallo získal hlasy piatich členov rady, jeden hlas pri hlasovaní bol neplatný.
Rada SRo opätovne vo funkcii potvrdila prvého podpredsedu Petra Vargu, za ktorého hlasovalo dvanásť členov rady. Pri hlasovaní boli tri lístky neplatné. V opakovanej voľbe členovia rady zvolili za druhého podpredsedu Ľubomíra Zemana, ktorý získal osem hlasov.
Talian po rokovaní uviedol, že dôležitým krokom pre radu a fungovanie Slovenského rozhlasu je zvolenie nového riaditeľa. "Ak zvolíme nového riaditeľa, predpokladáme, že rada je pripravená na to, aby kooperovala a týmto spôsobom sa krízu, ktorá je v SRo, podarí preklenúť," uviedol Talian.
Výsledky ďalšej voľby na post riaditeľa SRo by mohli byť známe najskôr v polovici apríla. V polovici marca by sa mali uzatvárať prihlášky. Talian sa obáva, že ak rada opätovne nezvolí riaditeľa, bude pokračovať zadlžovanie rozhlasu. "Od súčasného manažmentu sa nedajú očakávať žiadne zásadné zmeny. Ich legitimita, že nevzišli z volieb, je oslabená a to je pochopiteľné," dodal Talian.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 19:51