StoryEditor

Mečiar žiadal od Hrušovského podporu KDH pre vstup ĽS-HZDS do EDU aj do vlády

16.09.2005, 16:44
Autor:
TASRTASR

odporu KDH pre vstup ĽS-HZDS do európskych straníckych štruktúr EDU a súhlas KDH so vstupom ĽS-HZDS do vlády žiadal na svojom dnešnom stretnutí s predsedom parlamentu Pavlom Hrušovským predseda hnutia Vladimír Mečiar.
"Na obidve otázky mu Pavol Hrušovský povedal jasné nie," informoval dnes po rokovaní oboch lídrov, ktoré trvalo menej ako desať minút hovorca predsedu Národnej rady SR Michal Dyttert. Hrušovského podľa jeho slov sklamalo, že Mečiar nepredostrel žiadne riešenie krízovej situácie v parlamente a presadzoval iba "čisto záujmy ĽS-HZDS". "Preto nemalo zmysel v tomto rozhovore ďalej pokračovať," dodal.
Aj podľa Mečiara nemali obaja politici o čom rokovať, keďže Hrušovský požiadavky ĽS-HZDS jednoznačne odmietol. Mečiar chápal stretnutie s Hrušovským ako rokovanie s predsedom KDH a nie ako diskusiu s predsedom NR SR.
Líder ĽS-HZDS naďalej trvá na skrátení volebného obdobia a na júnovom termíne parlamentných volieb. Pripúšťa rekonštrukciu vlády cez novovytvorenú väčšinu poslancov v Národnej rade SR. Kto by ju tvoril, však nekonkretizoval. Napriek doterajším nekonzistentným vzťahom so Smerom a jeho predsedom Robertom Ficom Mečiar pripúšťa možnú zhodu v istých postojoch oboch subjektov. Rokovanie parlamentu bude ĽS-HZDS podľa neho naďalej blokovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 03:01