StoryEditor

Ministerstvo práce navrhuje zvýšiť platy lekárom a pedagógom

16.03.2006, 15:22
Autor:
TASRTASR
Ministerstvo práce navrhuje od 1. júla 2006 zvýšiť platy zamestnancov vo verejnom záujme. Ide prevažne o zamestnancov školstva, zdravotníctva, dopravy, kultúry a zamestnancov vyšších územných celkov a obcí.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR navrhuje od 1. júla 2006 zvýšiť platy zamestnancov vo verejnom záujme o 6 %. Ide prevažne o zamestnancov školstva, zdravotníctva, dopravy, kultúry a zamestnancov vyšších územných celkov a obcí. TASR o tom informoval Radko Duda z tlačového a mediálneho odboru MPSVR.
MPSVR tak urobilo predloženým návrhom Nariadenia vlády SR, ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Nariadenie vlády o zvýšení platových taríf je predložené v nadväznosti na Kolektívnu zmluvu vyššieho stupňa dohodnutú na rok 2006 pre zamestnávateľov, ktorí pri odmeňovaní postupujú podľa zákona o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.
Zvýšenie platových taríf zamestnancov vo verejnom záujme si v tomto roku vyžiada zvýšenie výdavkov zo štátneho rozpočtu o 1,798 miliardy Sk. Návrh nariadenia predložilo MPSVR na pripomienkové konanie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 17:28