StoryEditor

Dzurinda: Firma, ktorá vyrovnala 22-miliónový dlh SDKÚ, nemá žiadne výhody

13.06.2005, 12:33
Autor:
TASRTASR

Firma, ktorá vyrovnala 22-miliónový dlh SDKÚ, podľa predsedu strany Mikuláša Dzurindu nezískala žiadnu štátnu zákazku.
"Garantujem to. Nikto, kto s nami spolupracuje, nepožíva v rezortoch, ktoré spravujeme a v politike, za ktorú sme zodpovední, nijaké iné nadštandardné výhody," povedal premiér Dzurinda v relácii TA3 V politike.
Naďalej však odmieta zverejniť meno štedrého darcu, pretože "subjekt si to neželá". Táto inštitúcia išla podľa neho do vzťahu s SDKÚ poznajúc zákony vtedy platné. "Dobre vieme, čo sa zverejňovať musí a čo nemusí," tvrdí Dzurinda. Hoci sám meno firmy neprezradí, vie, že niektorí novinári ho poznajú. "Vedia o akú transakciu išlo a veľmi dobre vedia, že to bola seriózna transakcia. Ak by sme takejto firme v niečom osobitne vyhoveli, už by to dávno napísali," tvrdí Dzurinda.
Podľa predsedu SDKÚ je financovanie strany transparentné, preto sa podrobili všetkým procedúram. SDKÚ predloží parlamentu audítorskú správu z marca, v ktorej sa uvádza, že financovanie SDKÚ je v súlade so zákonom. "Naše účty preštudoval najkompetentnejší človek v tejto krajine s guľatou pečiatkou," zdôraznil premiér, podľa ktorého išlo o vyžrebovaného audítora.
Premiér reagoval aj na tvrdenia Roberta Fica o tom, že "vládna koalícia urobila z korupcie a klientelizmu kultúru, o čom otvorene hovorí aj Správa SIS". Oceňuje, že riaditeľ SIS nič nezatĺka. Odmieta však spájanie správy SIS s tým, že vláda niečo zanedbáva.

him ka

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 09:45