StoryEditor

Líder HZD Maxon končí s veľkou politikou

22.06.2006, 13:44
Autor:
TASRTASR

Volebný líder Hnutia za demokraciu (HZD) a exminister financií z poslednej vlády Vladimíra Mečiara Miroslav Maxon končí s veľkou politikou.
"Voliči rozhodli o tom, že v politike nezostávam," povedal dnes pre TASR Maxon, ktorý už pred voľbami avizoval, že ak sa mu nepodarí doviesť HZD do parlamentu, ukončí politickú kariéru. Podľa vlastných slov má teraz dva mesiace na premýšľanie, čomu sa bude ďalej venovať. Naznačil, že už dostal niekoľko ponúk z oblasti pôdohospodárstva i financií. V HZD bude pôsobiť ako radový člen.
Predsedníctvo HZD po neúspešných parlamentných voľbách rozhodlo, že strana sa bude uchádzať o priazeň voličov v nadchádzajúcich komunálnych voľbách. "Výsledky sú pre nás sklamaním. Voliči HZD však neprešli ku koaličným stranám, ale k politickým subjektom s národným a sociálnym programom," konštatoval predseda HZD Jozef Grapa. Predsedníctvo vyslovilo vďaku všetkým občanom, ktorí odovzdali vo voľbách hlas HZD. "Na voľby sa začíname pripravovať práve výberom kandidátov na primátorov, starostov a poslancov mestských a miestnych zastupiteľstiev a rokovaním s politickými stranami o možných koalíciách," spresnil Grapa.
Na kampaň vynaložilo HZD do 10 miliónov korún. Časť nákladov vykryl štátny príspevok na činnosť strany, dve päťstotisícové pôžičky má HZD od súkromných osôb a niekoľkomiliónovú pôžičku si zobralo aj z banky, tú však nevyčerpalo celú. Podľa Grapu celkové náklady na kampaň strana ešte presne nevyčíslila, po ich zosumarizovaní sa rozhodne, ako bude ďalej postupovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 12:17