StoryEditor

Bratislavskí policajti zaistili 35 papierových skladačiek s heroínom

18.05.2007, 15:15
Autor:
TASRTASR

Bratislavskí policajti zaistili v stredu počas domovej prehliadky na Stavbárskej ulici 35 papierových skladačiek s heroínom.
Domová prehliadka bola súčasťou policajnej akcie s krycím názvom Upratovanie, ktorú zorganizovali policajti Úradu justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II.
Policajti našli 2686 miligramov heroínu. Toto množstvo predstavuje 35 jednorazových dávok, ktorých hodnota na čiernom trhu by predstavovala viac ako 10 500 korún. Stopy po psychotropných a omamných látkach objavili v troch zatavených injekčných striekačkách a drogy sa nachádzali aj v dvoch inzulínových striekačkách.
Počas akcie policajti prichytili pri páchaní drogovej trestnej činnosti 45-ročného Ladislava R. z Bratislavy, ktorý sa ku skutku priznal. Našli u neho 17 000 korún, ktoré pochádzali z predaja drog. Muž svojím konaním naplnil všetky znaky skutkovej podstaty zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Vyšetrovateľ Úradu justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II vzniesol voči nemu obvinenie. V súčasnosti sa Ladislav R. nachádza v policajnej cele a o tom, či pôjde do väzby, rozhodne sudca. Ak sa mu preukáže vina, hrozí mu odňatie slobody na štyri až desať rokov.
Informácie poskytla TASR zástupkyňa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Tatiana Kurucová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 16:06