StoryEditor

MV SR rozšíri kvôli záujmu o nové europasy stránkové dni krajských pracovísk

06.04.2005, 17:20
Autor:
TASRTASR

Kvôli veľkému záujmu o nové europasy sa rozhodlo Ministerstvo vnútra (MV) SR rozšíriť stránkové hodiny na jednotných pracoviskách v sídlach krajských miest.
"Polícia dnes do 14.45 prijala 3322 žiadostí o vydanie nových cestovných dokladov, čo je štyrikrát viac ako v minulosti," informoval TASR hovorca rezortu Boris Ažaltovič. Stránkové hodiny budú preto aj v utorok a štvrtok od 8.00 do 12.00 hod. MV SR uložilo krajským a okresným riaditeľom rozšírenie stránkových hodín na ostatných jednotných pracoviskách tak, aby bola zabezpečená plynulosť vybavovania žiadostí občanov o nový cestovný pas formátu Európskej únie, dodal.
MV zároveň posilní vybrané jednotné pracoviská o novú techniku a ďalších pracovníkov. V priebehu dnešného a zajtrajšieho dňa budú posilnené pracoviská na Okresnom riaditeľstve Bratislava II., III., IV. a Okresnom riaditeľstve Košiciach I. Situáciu pri vydávaní nových cestovných pasov vo formáte Európskej únie bude MV naďalej sledovať. "V prípade potreby sme pripravení jednotné pracoviská ďalej posilniť," uzavrel Ažaltovič.
Pas formátu EÚ dostane každý občan, ktorý požiada o jeho vydanie po 1. apríli. Terajšie cestovné doklady zostanú naďalej v platnosti. K žiadosti o vydanie cestovného pasu občan predkladá občiansky preukaz, žiadosť a kolok. Fotografiu vyhotovia pracovníci oddelenia na mieste. Vydanie cestovného pasu do 30 dní stojí tisíc korún a do 48 hodín štyritisíc. Poplatok za vydanie dokladu pre deti je 400 korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 02:13