StoryEditor

Hedviga M. označila vyjadrenia o jej priateľovi za nezmysly

31.05.2007, 15:10
Autor:
TASRTASR

Študentka maďarskej národnosti Hedviga M. považuje vyjadrenie šéfa SNS Jána Slotu, ktorý dnes tvrdil, že jej bývalý priateľ je členom maďarského extrémistického hnutia 64 žúp, za nezmysly. "Pred mojím terajším priateľom som ešte nemala nikoho. Je prvý a posledný. Tri roky sme spolu, o ruku ma zatiaľ nepožiadal," prezradila Hedviga pre TASR. Hedvigin priateľ sa volá Peter, má 32 rokov a je slovenskej národnosti.
Okrem toho na dnešnej tlačovej konferencii Slota uviedol, že SNS mala z prostredia SMK nepotvrdené informácie, podľa ktorých sa Hedviga M. chystala opustiť Slovensko, v Bruseli mala údajne vybavené vystúpenie pred europarlamentom, a potom mala vycestovať do USA. "Nechystám sa ani do Ameriky, ani do Bruselu. Sústredím sa na skúšky. Dnes som mala skúšku z nemčiny, včera z maďarčiny," povedala pre TASR Hedviga.
Polícia obvinila študentku 14. mája z krivej výpovede a krivej prísahy. Hedvigu M. mali vlani v Nitre brutálne napadnúť dvaja slovenskí skinhedi za to, že telefonovala po maďarsky. Polícia a prokuratúra trvajú na tom, že študentka maďarskej národnosti si tento útok vymyslela.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 05:05