StoryEditor

Dzurinda: Slovensko žije relatívne dobré časy

10.06.2007, 19:21
Autor:
TASRTASR

Slovensko žije relatívne dobré časy, ubudlo chudoby. Povedal to dnes predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda v diskusnej relácie TV Markíza Na telo, ktorej témou bolo jednoročné pôsobenie súčasnej vlády.

Zároveň vyjadril ľútosť nad tým, že "nepozoruje žiadne opatrenia - a máme za sebou bezmála prvý rok súčasnej vlády - ani jediné opatrenie, ktoré by zakladalo pozitívne trendy aj do budúcnosti". Na to, aby sme o tri, štyri alebo päť rokov mohli opäť povedať, že Slovensko žije relatívne dobré časy, treba sa podľa Dzurindu už dnes správať zodpovedne. Tak, aby nešlo iba "o údržbu" toho, čo je, pretože ani tá údržba nemá kvalitu, je to pramálo. Podľa jeho slov netreba podceňovať školstvo, vedu a výskum.

V súvislosti so sociálnou oblasťou Dzurinda povedal, že jeho vláda bola sociálnejšia ako tá terajšia, a to preto, že rástol počet pracovných miest. Slovensko sa dostalo z miery nezamestnanosti 20 % na úroveň pod 9 % a prišli nové obrovské fabriky.

Terajšia vláda teda nie je sociálnejšia, lebo sa snaží vracať sa k prekonaným problémom, kupovať si cielene skupiny voličov, čo nie sú opatrenia stredno ani dlhodobé, ani principiálne, ani spravodlivé, domnieva sa predseda najväčšej opozičnej strany. "Ak budú v takomto cielenom kupovaní si niektorých ľudí pokračovať, bude pribúdať ľudí, ktorí demaskujú politiku tejto vlády."

Dzurinda upozornil, že už v začiatkoch súčasnej vlády sa opozícia vždy zaoberala problémami, ktoré sú "ich vecou". Menoval ústavný zákon na ochranu druhého piliera a teraz napríklad návrhy zákonov o športe a o znížení dane z príjmov právnických a fyzických osôb. Ako povedal, opozícia je veľmi aktívna nielen v oblasti kritiky a kontroly, ale aj v oblasti ponúkaných riešení. Predkladá návrhy zákonov s vedomím, že v NR SR má nízky počet hlasov. Napriek tomu s nimi prichádza preto, že to nie je iba o mandátoch v parlamente, ale je to aj, možno najmä, o verejnej mienke. "Budeme ďalej veľmi aktívni," avizuje Dzurinda.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 11:34