StoryEditor

Le Pen: Slovensko by malo zatvoriť hranice pred prisťahovalcami

03.11.2006, 11:31
Autor:
TASRTASR

Slovensko by malo zastaviť proces vstupu do spoločného schengenského priestoru a zatvoriť hranice pred prisťahovalcami, tvrdí v dnešnom vydaní denníka Pravda predseda francúzskeho nacionalistického Národného Frontu Jean-Marie Le Pen. Zabránime tým podľa neho podobným masovým nepokojom a násilnostiam, ktoré minulú jeseň sužovali francúzske predmestia.
Ak bude Slovensko sociálne a hospodársky atraktívne, musí sa pripraviť na príchod prisťahovalcov zo Senegalu, Pakistanu, Číny a Indie, tvrdí Le Pen. "Nepokoje sú výsledkom nekontrolovanej masovej imigrácie, etnickej koncentrácie v preplnených a špinavých predmestiach. Je to priestor pre všetky možné podoby tieňovej ekonomiky, kriminality na okraji spoločnosti," uvádza francúzsky ultranacionalista. "Na vašom mieste nielenže by som sa do Schengenu neponáhľal, ale snažil by som sa proces úplne zastaviť," dodáva Le Pen.
Schengenská dohoda, ku ktorej by mala Slovenská republika pristúpiť v roku 2008, umožňuje voľný prechod osôb a tovarov na vnútorných hraniciach Európskej únie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 14:47