StoryEditor

Rádio FolkCountry.sk začalo vysielať

17.01.2008, 11:07
Autor:
TASRTASR
Nové internetové Rádio FolkCountry.sk, zamerané na menšinové hudobné žánre, začalo v stredu svoje vysielanie. Za úlohu si dalo podporovať slovenskú scénu žánrov ako folk, country, blues, bluegrass, ethno, world a celtic music.

Od 16. januára je voľne počúvateľné v dvoch verziách 32kbps a 64kbps zo stránky najväčšieho folkového portálu na Slovensku www.FolkCountry.sk.


Autorom myšlienky a majiteľom rádia je Piešťanec Ivan Podolský. "V súčasnosti nie je na Slovensku rádio, ktoré by sa venovalo týmto žánrom a podporovalo túto hudobnú scénu. Pritom máme viacero špičkových zoskupení ako Veslári, GrassCountryDrive či Allan Mikušek a ďalších, ktorí Slovensko propagujú úspešne i v zahraničí. Podľa návštevnosti festivalov i ďalších štatistík je folková a country komunita na Slovensku naozaj silná a môžeme ju počítať na státisíce, no médiá zareagujú iba na nejakú pikošku alebo haváriu," povedal. Dramaturgia rádia je bohatá nielen na hitmakerov ako sú Honza Nedvěd či Jarek Nohavica, nechýba ani hudba zo Slovenska či zahraničia. Taktiež je pripravená bohatá zbierka strednoprúdových skladieb, avšak zásadne v unplugged akustickom podaní.


"Slovenských folkových a iných skladieb je ešte pomenej, pravdepodobne sme interpretov zaskočili rýchlejším spustením vysielania, ktoré bolo naplánované až na február. Svoje albumy a demo nahrávky však môžu, samozrejme, posielať a radi ich podporíme," dodáva Podolský. Slávnostné uvedenie rádia je naplánované na neskorší dátum a uskutoční sa v Piešťanoch, Rádio FolkCountry.sk podľa informácií Podolského vysiela z Prahy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 11:57