StoryEditor

Ženu z českého Zlína sa záchranárom nepodarilo oživiť

30.12.2007, 07:45
Autor:
TASRTASR

Horská záchranná služba (HZS) vo Vysokých Tatrách mala dnes rušný deň. Popoludní sa záchranári usilovali pomôcť 53-ročnej žene z českého Zlína, ktorú našli v bezvedomí ležať na chodníku náhodní turisti počas návratu z Chaty pri Zelenom plese. Začali okamžite s jej oživovaním a súčasne požiadali telefonicky o pomoc.

V resuscitácii pokračovali po príchode na miesto aj záchranári. Vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby nemohli požiadať o súčinnosť pre hustú hmlu nad Popradom. O spoluprácu požiadali rýchlu lekársku pomoc zo Starého Smokovca. Ženu sa nepodarilo oživiť, pravdepodobne jej zlyhalo srdce.

Záchranná akcia v oblasti Tatranských Matliar sa ešte neskončila, keď operačné stredisko dostalo žiadosť o pomoc z Hrebienka. Smerovala tam druhá skupina záchranárov HZS, ktorej príjazd na Hrebienok sťažovala zľadovatená cesta. Podľa informácií z dispečingu HZS napriek tomu prišli včas. Ihneď začali stabilizovať 28-ročného návštevníka z Levíc, ktorý mal vysoký krvný tlak a podozrenie na nábeh srdcového infarktu. Terénnym autom ho previezli k sanitke rýchlej lekárskej pomoci, ktorá ho dopravila do popradskej nemocnice.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 10:09