StoryEditor

Takmer 100 tisíc ľudí na Silvestra v Bratislave

01.01.2008, 08:00
Autor:
SITASITA
Takmer stotisíc domácich i zahraničných návštevníkov sa prišlo zabaviť na silvestrovský program v centre hlavného mesta Bratislavy.

Vyvrcholením osláv bolo laserové odpočítavanie poslednej minúty starého roka a 12 minútový ohňostroj nad Dunajom z petržalského nábrežia. Vystúpenie klaviristu Richarda Rikona sprevádzalo takmer polhodinovú svetelno-akusticko-pyrotechnickú show na Rázusovom a Vajanského nábreží, ktorú si prišlo pozrieť takmer 40 tisíc ľudí. Ako pre agentúru SITA uviedol vedúci oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu Milan Vajda s priebehom osláv a návštevnosťou sú spokojní. Problémom podľa neho bola príliš hustá hmla, pre ktorú nebolo možné sledovať ohňostroj v plnej kráse "Sme trochu sklamaní, že to ľudia nemohli vidieť úplne dokonale, to je jediný šrám tohto večera ale myslím si, že aj napriek tomu sa bavili," dodal vajda.
Návštevníci silvestrovských osláv sa zabávali na niekoľkohodinovom koncerte hudobných skupín na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí. Nechýbala ani silvestrovská diskotéka. Do jednotlivých zón pre oslavy sa mohli návštevníci dostať iba cez kontrolované vstupy. O bezpečnosť zabávajúcich sa ľudí sa staralo niekoľko stoviek organizátorov príslušníci Policajného zboru SR, Mestskej polície, súkromnej bezpečnostnej služby, hasiči a v pohotovosti bol aj Červený kríž.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 05:38