StoryEditor

Pozemky pre halu na MS chcú získať výmenou za amfiteáter

03.07.2007, 17:36
Autor:
SITASITA

Amfiteáter na Búdkovej ceste v Bratislave aj s pozemkami s rozlohou približne 30-tisíc štvorcových metrov chce mesto vymeniť za pozemky medzi Starým a Prístavným mostom, na ktorých plánuje postaviť viacúčelovú športovú halu. O návrhu budú v stredu rokovať bratislavskí mestskí poslanci. Podľa dôvodovej správy materiálu by malo mesto za 30-tisíc štvorcových metrov pozemkov na Búdkovej ceste v hodnote vyše 427 miliónov korún od spoločnosti Apollo Arena získať vyše osem tisíc štvorcových metrov pozemkov v hodnote 47,2-milióna korún. Apollo Arena by mala mestu doplatiť sto miliónov korún a na vlastné náklady odstrániť amfiteáter, čo by podľa odhadu malo stáť 55 miliónov korún. V plánovanej hale by mali byť aj majstrovstvá sveta v hokeji, Slovenský zväz ľadového hokeja s jej umiestnením súhlasí. Komisia finančnej stratégie mesta navrhovanú výmenu neodporúča, komisia pre správu a podnikanie s majetkom mesta poslancom naopak výmenu odporúča schváliť.
Poslanci budú rokovať aj o 40-ročnom prenájme 28-tisíc štvorcových metrov pozemkov na Mamateyovej ulici Telovýchovnej jednote Polygraf Venglošova futbalová akadémia za korunu ročne. Venglošova futbalová akadémia plánuje v areáli bývalej Základnej školy Mamateyova postaviť viacúčelové športovisko. Návrh športového areálu počíta s kombináciou športovísk a hromadnej garáže s približne 470 parkovacími miestami pre obyvateľov Petržalky, ale i s variantom, kde sa voľné priestranstvá zmenia na zatrávnené ihriská. V oboch variantoch sa uvažuje o prestavbe objektu ZŠ na polyfunkčné športové zariadenie a s výstavbou nafukovacej športovej haly.
Podľa informácií zverejnených na internetovej stránke Bratislavy bude 9. júla o 16:30 v bratislavskom Primaciálnom paláci verejné prerokovanie s občanmi o plánovanom športovisku. Do urbanistickej štúdie plánovaného športoviska, ktorú nechal vypracovať bratislavský magistrát, je možné nahliadnuť v miestnosti číslo 18 na prízemí Primaciálneho paláca, zverejnená je aj na stránke www.bratislava.sk. Stanoviská a pripomienky je možné doručiť bratislavskému magistrátu do 25. júla.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 07:47