StoryEditor

Zadržali chlapca, ktorý na železničnej stanici nahlásil bombu

21.07.2007, 11:47
Autor:
SITASITA

Žilinskej polícii sa podarilo odhaliť páchateľa, ktorý vo štvrtok niekoľko krát nahlásil na policajnú linku 158, že na železničnej stanici v Žilina je bomba. V spolupráci s príslušníkmi Železničnej polície žilinskí policajti zistili, že anonymným volajúcim mužom bol len 14-ročný žiak špeciálnej základnej školy zo Žiliny. Ako ďalej agentúru SITA informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová, telefón, z ktorého volal ukradol. Vyšetrovateľ mladistvého páchateľa obvinil zo zločinu vydierania a prečinu šírenia poplašnej správy.

Za činy, ktoré spáchal zákon stanovuje trest odňatia slobody až na šesť rokov. U mladistvých obvinených sa však trestná sadzba znižuje na polovicu, dodala Balogová.

Ako informoval hovorca Železničnej polície (ŽP) Jozef Búranský, vo štvrtok popoludní oznámil mužský hlas na číslo 158, že v podchode železničnej stanice Žilina je bomba. Polícia o 14:00 evakuovala železničnú stanicu v Žiline aj podchod, zastavili aj prívod vody a elektrickej energie. Krátko na to, o 14:30, telefonicky opätovne oznámil na linku 158, že nástražný výbušný systém sa taktiež nachádza vo vestibule železničnej stanice Žilina ako aj na nástupištiach. Následne preto zastavili aj železničnú dopravu a zamedzili vstup na nástupištia. O 14:47 anonym znovu oznámil na číslo 158, že o 15:00 nástražný výbušný systém vybuchne. Pyrotechnik železničnej polície zo Žiliny so služobným psom vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín preto urobil pyrotechnickú prehliadku. Bombu však nenašli. Železničnú dopravu obnovili o 15:20. Dovtedy meškali tri rýchliky a deväť osobných vlakov, dodal Búranský.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 09:01