StoryEditor

Milionárom rýchlo? Slováci tipujú

02.08.2007, 00:00
Streda 12. hodín Bratislava. Stávková spoločnosť Tipos pod Manderlákom je plná tipujúcich ľudí. Aj nováčikovia rôzneho veku rozmýšľajú nad číslami. Večer má padnúť zázračných šesť čísiel a joker, ktoré môžu zmeniť život jednému alebo viacerým z nich. Stomiliónová horúčka je v plnom prúde.

Obedňajšia nervozita
Pred podateľňou sa vlní rad ľudí s tipovacími lístkami v rukách. Mnohí prestupujú z nohy na nohu, majú už len niekoľko minút z obedňajšej prestávky. Váhavo vypĺňajú tie správne čísla. Oznam prijímateľky v podateľni o obedňajšej prestávke a nútenom presune na druhé poschodie ich zjavne rozčúli. Strata ďalších cenných minút z pracovného režimu. Nervózne sú aj pracovníčky. "Je to katastrofa," zhodnotia situáciu. "Dúfam, že sa už ten blázinec skončí, už sa tu vystriedala polovica Bratislavy," sťažovala sa ďalšia na Kollárovom námestí. Je veľa takých, ktorých na národnú tipovačku vyburcovali utorňajšie správy. Tápu vo výbere správnych lístkov. Očividne nemajú správnu zabehanú prax.
Rodina, charita, byt
Zdravie, rodina, charita, ale aj auto a dom či pozemok pod bytom. To sú sny, ktoré by si splnili po výhre sto miliónov korún oslovení tipujúci. K dosiahnutiu vytúženého šťastia si väčšina chce dopomôcť náhodným výberom čísiel. Aj keď "z peňazí ide strach," skúša šťastie s tipovaním aj 37-ročný robotník zo Zlatých Moraviec. "O vysokom jackpote som sa dozvedel v televízii, tak to skúšam," tvrdí. Vyhrané peniaze by vložil do peknej dovolenky, domu či auta. Ak by vyhral, vraj by zostal pokojný. "Možno to zajtra vyhráme, zinkasujeme a minieme," vtipkuje o šanci na milióny. Zlaté čísla pokúša aj mladá Bratislavčanka. Aj keď nikdy doteraz nevyhrala, vždy, keď zabudla podať svoje čísla, tak ich našla v osudí. "Vyčítala by som si, keby teraz padli moje čísla a ja by som ich nepodala, stalo sa mi to už dvakrát."
Hráčske finty
Ľudia používajú niekoľko spôsobov, ako zatipovať to správne číslo. Náhodný tip, alebo číslo z terminálu, častokrát obľúbené a nemenné čísla. "Špeciálnu kategóriu tvoria hráči, ktorí najčastejšie podávajú tzv. rodinné čísla, teda kombináciu čísiel vytvorenú napríklad z dátumov narodenia rôznych rodinných príslušníkov. Zaujímavosťou je, že veľká časť hráčov aj niekoľko rokov po sebe tipuje stále tie isté čísla, ktoré považujú za "osudové," hovorí Barbara Písecká z Tiposu. Podobným spôsobom sa k výhre 54 miliónov prepracoval minulý rok aj hráč tipujúci niekoľko rokov v Lote tie isté čísla. Najšťastnejšími číslami v prvom ťahu tento rok sú 20, 11, 34, 45, 36, 43. V druhom ťahu najčastejšie padali čísla: 20, 18, 44, 28, 9 a 23.
Vážia loptičky
Príprava na žrebovanie prebieha za prísnych bezpečnostných podmienok. Dvakrát týždenne, v nedeľu a v stredu riadi žrebovanie lotériová komisia menovaná generálnym riaditeľom Tiposu za prítomnosti zástupcov štátneho dozoru daňového úradu. Tí pravidelne vážia hmotnosť loptičiek. Meniach ich vtedy, keď hmotnostný rozdiel medzi najľahšou a najťažšou loptičkou v sade je mimo stanoveného intervalu alebo pri poškodení loptičky.

01 - Modified: 2003-06-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: SR zaostáva v troch kapitolách 02 - Modified: 2003-06-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Krátke správy
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 11:31