StoryEditor

Po poruche lietadla Airbus 320 zostali v Egypte nedobrovoľne slovenskí turisti

21.08.2007, 12:08
Autor:
TASRTASR

Približne 70 slovenských turistov si dnes nedobrovoľne predĺžilo svoju dovolenku v egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch.
Asi 130 dovolenkárov malo pôvodne odletieť naspäť na Slovensko dnes ráno, priletelo však pre nich len menšie lietadlo Boeing 737 pre zhruba 50 Slovákov. "Dôvodom bola technická porucha na väčšom 178- miestnom lietadle typu Airbus 320. Toto lietadlo sa podarilo medzičasom dnes ráno opraviť a turisti budú v priebehu dňa prepravení na Slovensko," povedal dnes pre TASR obchodný riaditeľ Air Slovakia Jaroslav Riečický.
"Poskytli nám náhradné ubytovanie, prečo priletelo len malé lietadlo, sme najskôr nevedeli. Zatiaľ nám neoznámili, kedy nás vlastne prepravia naspäť na Slovensko. Odletieť sme mali približne o 07.00 h ráno SELČ," povedal dnes ráno pre TASR 18-ročný Peter, jeden z turistov, ktorý si tak predĺžil pobyt v svetoznámom potápačskom raji.
Podľa jeho slov im poskytli aj stravu a cestovné kancelárie im vyšli v ústrety. Niektorých dokonca ubytovali v luxusnejších hoteloch, ako mali počas celého pobytu. Závada na Airbuse mala nastať v ďalšom letovisku v Hurgade na podvozku.
Viacerí turisti predĺžený pobyt na pobreží Červeného mora, ktorý už nemali zaplatený, uvítali. Podľa informácií, ktoré sa podarilo získať TASR, išlo o dovolenkárov z troch slovenských cestovných kancelárií.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 19:01